Vooruitblik met Laurent Depoitre

Vooruitblik met Laurent Depoitre

In 2011 werd hij kampioen met Eendracht Aalst in derde klasse. Twee jaar later mocht hij een nieuwe titel vieren bij KV Oostende – toen in de tweede afdeling. En nu staat Laurent Depoitre op één overwinning van de hoogste roem in het Belgische voetbal. Wie zou het de sympathieke spits niet gunnen na zo’n fantastisch jaar? 

Hoe hard heb je de voorbije weken die ene doelpaal vervloekt, Laurent? Daardoor mis je misschien de climax van het seizoen.

“(zucht) Je werkt het hele jaar voor dit moment en dan moet je de eindstrijd missen. Dat is een enorme ontgoocheling. Gelukkig gaat het al veel beter met mijn rug. We moeten afwachten hoe ik me voel om te weten of ik donderdag kan spelen. De honger is alvast groot. Ik wil deze week zeker nog mijn steentje bijdragen.”

Je was dit weekend aanwezig in Club Brugge. Hoe heb je die partij beleefd?

“Het was een magnifiek duel. Ik zat met enkele Gent-supporters in de loges van Club Brugge. Bij elk doelpunt was er een enorme vreugde-explosie. De andere fans keken ons toen met een scheve blik aan. (lacht) Jammer genoeg keerde Club steeds terug in de wedstrijd. Maar bij de late treffer van Benito wist ik dat de overwinning binnen was. Na het laatste fluitsignaal waren we allemaal door het dolle heen. Ik kan je wel zeggen dat ik enorm nerveus was. Je beleeft alles helemaal anders dan wanneer je op het veld staat. Je kijkt immers machteloos toe.”

Jouw carrièreverloop is een gunstig voorteken voor de Buffalo’s. In 2011 speelde je kampioen bij Aalst, in 2013 bij Oostende en in 2015…

“Om de twee jaar kampioen spelen… Ik teken er met beide handen voor. (lacht) Of ik ervan droom om het beslissende doelpunt te scoren? Natuurlijk, het zou alvast iets nieuws voor me zijn. Bij Aalst en Oostende lukte het me niet in de titelmatch. Ach, mocht ik donderdag kunnen meespelen, zelfs al is het maar enkele minuten, zou ik al bijzonder tevreden zijn. Want ik had echt schrik om de rest van de play-offs vanuit de tribune te moeten meemaken.”

Wanneer ben jij beginnen geloven dat de hoofdprijs erin zat?

“Voor het begin van de Play-offs dacht ik echt dat we een goede kans maakten. We hadden sinds Nieuwjaar niet meer verloren, vonden elkaar uitstekend op het veld en versloegen Club en Anderlecht. Toch geloofde toen niemand in onze kansen. Maar we moeten nu vooral geconcentreerd blijven, want de titel is nog lang niet van ons. Zomaar even tegen Standard winnen is niet vanzelfsprekend. Het zou wel fantastisch zijn om in ons eigen stadion het kampioenschap te kunnen veroveren. Er zou een enorm feest losbarsten. Wie had dit scenario enkele weken geleden durven voorspellen?”

(JVDV)

Foto: Yves Masscho