“9 seizoenen op rij Europees voetbal. Dat kunnen maar twee clubs zeggen”

“9 seizoenen op rij Europees voetbal. Dat kunnen maar twee clubs zeggen”

Speeldag 4 - Europe Play-offs 2022-2023 - 20-05-2023 om 20:45 u

De winnaar van de Europe Play-Offs is bekend. Voor het derde jaar op worden we vijfde. Gift Orban en Hugo Cuypers troffen opnieuw raak. Kapitein Sven Kums en Alessio Castro-Montes blikken tevreden terug op de partij. De coach had werk aan de rust en schakelde waar nodig. De vijfde plek is binnen met nog twee speeldagen te gaan.

Hein Vanhaezebrouck: “9 seizoenen op rij Europees voetbal. Dat kunnen maar twee clubs zeggen”

Alessio Castro-Montes: "De klus snel geklaard"

De immer vriendelijke Alessio Castro-Montes kwam met een glimlach uit de spelerstunnel: “Na vier matchen hebben we de klus geklaard, sneller kon niet. We zijn daar heel tevreden mee. Nu kunnen we iets rustiger en zonder te veel druk de volgende matchen aanvatten. Onze jongeren kunnen nu misschien ook wat meer speeltijd krijgen.”

Rustig – is hij plots vergeten wie de Gent-coach is misschien? “Rustiger trainen ja… hoop ik toch”, lachte de Limburger. “Nu was het nog heel zwaar, dus ik hoop dat de coach ons spaart. Er valt uiteindelijk niets meer extra te winnen.” Benieuwd wat Hein met die smeekbede zal doen.  

Voor het negende (!) seizoen op rij mag Gent het Europees podium betreden – de sfeer in en rond de ploeg is opperbest. “Niemand weet natuurlijk wat we in de Champions Play-offs gingen presteren, maar door de Europe Play-offs zo te spelen en quasi alles te winnen voor hetzelfde Europese ticket is het misschien beter om met zo’n positief gevoel het seizoen te kunnen afsluiten.”

En nu… uitkijken naar een iconische zomervakantie, toch? “Een weekje Ibiza met de vrienden staat op de planning. Voor de rest moet ik alles nog plannen”. Het is hem gegund. (RG)

Sven Kums: "Iedereen heeft de knop snel kunnen omdraaien"

Sven Kums kwam rustig de pers toespreken. “Goed, hé”, knipoogde hij. “Na de opdoffer tegen Oostende hebben we ons snel hersteld in de Europe Play-offs. Iedereen heeft de knop snel kunnen omdraaien. We zijn genoeg professional om die wedstrijden te proberen winnen en zo Europa in te gaan. Chapeau wel voor de groep dat iedereen er zo voor is gegaan en we na vier wedstrijden gekwalificeerd zijn. Dat is best wel knap.”

En nu, twee resterende matchen zonder inzet – voor de winstpremie spelen dan maar? “Dat ook”, lachte de kapitein. “Iedereen is wel gemotiveerd om die wedstrijden tot een goed einde te brengen. Eenmaal op het veld wil je toch winnen – dat bezorgt het mooiste gevoel.” Eindigen in schoonheid staat op het menu. “En erna met de familie op reis”. (RG) 


#GNTCER #JPL #EUROPEPLAYOFFS