Cercle Brugge
2
  • Kévin Denkey 18'
  • Ayase Ueda 70'

Halfweg de Europe Play-offs konden de Buffalo's een perfect rapport van negen op negen voorleggen. Voor eigen publiek wilde het daar graag een nieuwe zege aanbreien, wat meteen ook zekerheid over het Europees ticket zou betekenen. Okumu was nog niet fit, waardoor Castro-Montes opnieuw achterin kwam depanneren. Vanhaezebrouck koos voor dezelfde basiself die een week eerder Cercle ruim versloegen met 0-4. Hjulsager kreeg dus voor de tweede week op rij een basisplaats.

De wedstrijd was slechts zeven minuten ver toen de Buffalo's al op een zucht van een vroeg openingsdoelpunt strandden. Na een hakje van Cuypers werd het schot van Hjulsager nog gekeerd door Majecki, waarna die ook nog een knappe voetreflex in huis had op de rebound van Castro-Montes. Ook Cuypers en Orban gingen hun kans, maar kregen hun pogingen niet gekadreerd.

De bezoekers reageerden gevat en wist vooral Denkey in stelling te brengen. Zijn eerste twee pogingen werden nog gestopt, maar bij de derde was het wel raak. Zijn volley week af op Piatkowski en verdween zo hoog in doel (0-1). In het vervolg van de eerste helft slaagde Cercle erin om Gent met hoge pressing ver van het doel te houden. Cuypers kopte een van de schaarse kansen nog over.

Gent nam de controle terug in het begin van de tweede helft en dat leverde al snel resultaat op. Hjulsager dook goed in de rug van de Cercle-defensie en legde panklaar opzij naar Orban, die zijn vijftiende competitiedoelpunt tegen de netten trapte (1-1). Gent leek erop en erover te gaan, maar Majecki voorkwam een owngoal en stond ook pal op een pegel van Piatkowski. Hong kopte over en een volley van De Sart werd afgeblokt.

De bezoekers kraakten dus niet en halfweg de tweede helft leken ze de wedstrijd zelfs te doen kantelen. een knal van Gboho strandde op de vuisten van Nardi en een schicht van Ueda vloog over. Even later kreeg Ueda een herkansing toen scheidsrechter Lambrechts een discutabele strafschop floot. Met een rake trap in de linkerhoek zorgde Ueda voor een nieuwe Brugse voorsprong (1-2).

Enkele minuten later was het opnieuw schrikken toen Denkey de buitenkant van de paal trof en Nardi had ook werk met een lage schuiver van Somers. De tijd begon stilaan te dringen, maar vijf minuten voor tijd sloegen de Gentse scherpschutters andermaal toe. Orban kon randje buitenspel doorgaan, maar strandde nog op Majecki, waarna Tissoudali breed legde naar Cuypers, die de kans liet niet liggen. De assistent-scheidsrechter aan de zijlijn vlagde wel, maar de VAR-beelden maakten duidelijk dat er van buitenspel geen sprake was (2-2).

Het zou een erg belangrijk doelpunt blijken, want niet alleen werd daardoor de nederlaag afgewend, maar vooral was het gewonnen punt voldoende voor de eindwinst in de Europe Play-offs. Met nog twee speeldagen te gaan konden de Buffalo's door niemand nog bijgehaald worden, waardoor ze zich voor het negende seizoen op rij verzekerden voor Europees voetbal.