Ploegvoorstelling brengt zon naar Gentse Feesten

Ploegvoorstelling brengt zon naar Gentse Feesten

Na een grijze dag op de Gentse Feesten klaarde de hemel rond 17u00 helemaal op bij de komst van de Buffalo's naar het Sint-Baafsplein. In goede traditie werden spelers, staf en omkadering daar voorgesteld aan een volgelopen Sint-Baafsplein, dat blauw en wit kleurde.

Kurt Burgelman bracht er met enkele bekende nummers al goed de sfeer in. Ivan De Witte oogstte heel wat applaus en merkte met de knipoog op dat Gent eigenlijk te vroeg kampioen geworden was, daarmee verwijzend naar zijn uitspraak van twee jaar geleden om binnen de vijf jaar kampioen te worden. Het leidde hem tot het formuleren van een nieuwe ambitie: binnen de drie jaar nog eens kampioen spelen. Een uitspraak die uiteraard op luid gejuich onthaald werd.

Michel Louwagie bedankte de supporters voor hun fantastische steun tijdens het vorige seizoen en nodigde iedereen mee uit om op 8 augustus mee in de Leie te springen, een belofte die hij vorig seizoen deed als Gent de titel zou behalen. Ook burgemeester Daniël Termont, feestenburgemeester Christophe Peeters en Schepen van Sport Resul Tapmaz mochten het podium op.

Naar goede traditie werd vervolgens elke speler op het podium geroepen. Nieuwkomers Thomas Matton en Kalifa Coulibaly toonden zich alvast onder de indruk van de indrukwekkende blauwwitte mensenzee (Erik Johansson was er nog niet bij, hij speelt op 21/07 nog in de Champions League voorronde met Malmö en sluit daarna aan bij KAA Gent). Het meeste applaus was er voor Laurent Depoitre. Niet bepaald verrassend, vermits hij vorig seizoen ook al tot meest verdienstelijke speler werd verkozen door de supporters.

Bij de voorstelling van de sportieve staf bereikte de decibelmeter echter zijn hoogtepunt van de avond, meer bepaald bij de opkomst van hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck. Hij zette met enkele rake uitspraken het publiek volledig naar zijn hand en kreeg de hele massa, inclusief spelers, aan het springen. De ploegvoorstelling werd in grote samenzang afgesloten met Het Vliegerke en We Are The Champions.

Hartelijk dank aan de talrijk aanwezige supporters, jullie hebben er net als de vorige jaren weer een fantastisch feest van gemaakt!