U21 KAA Gent – SV Zulte-Waregem (4-1)

Verslag

Na de bekerwedstrijd stonden onze youngsters voor het volgende competitieduel, tegenstander: SV Zulte-Waregem. Gianni Bruno mocht na enkele weken lappenmand speelminuten opdoen bij onze beloften.
Tegen zijn ex-ploeg liet de aanvaller onmiddellijk zijn klasse zien.
Na 20 minuten opende Bruno de score op aangeven van Matheo Parmentier, 1-0.
3 minuten later bracht Robbie Van Hauter de bal perfect  voor, Cederick Van Daele scoorde de 2-0.Onze jonge Buffalo’s kwamen op toeren en Waregem kon daar weinig tegen inbrengen. Net voor de rust lostte Bruno een hard schot. Malick Fofana was goed gevolgd en prikte de 3-0. Mooiste actie van de wedstrijd.

Na de rust lieten de U21 het gaspedaal wat los. Zulte kwam zo meer in de wedstrijd. Doelman Louis Fortin moest enkele keren gepast tussenkomen. Tijdens minuut 70 minuut werd er dan toch gescoord, 3-1.

De Buffalootjes bleven de wedstrijd controleren echter en na een mooie actie in het zestienmetergebied van John Arthur werd die van de sokken gelopen, terechte penalty.Ibrahim Salah zette deze feilloos om. 4-1 na 85 Minuten. Meteen ook de eindscore.

Mooie prestatie van onze jongens met, vooral in de eerste helft, verzorgd voetbal uit het boekje van coach Emilio Ferrera.