Ladies gaan interlandbreak in met 9/9

Ladies gaan interlandbreak in met 9/9

Onze Buffalo's waren al twee wedstrijden foutloos gebleven in de Lotto Super League. Vrijdagavond wilden ze hier dan ook een vervolg aan breien. Om dit te doen kwamen aanvalster Fleur Van Daele en middenveldster Karlijn Helsen terug in basisopstelling.

Blauwwit startte dan ook met zeer offensieve intenties aan de eerste helft die aan hoge snelheid gespeeld zou worden. Middenveldster Alixe Bosteels, die vandaag als valse negen speelde testte dan ook vrijwel meteen de bezoekende goalie. Na tien minuten was het na de eerste grote kans meteen prijs. Het schot van aanvoerster Nia Elyn werd eerst nog van de lijn gekeerd maar de nabeurt van Van Daele was wel raak. De wedstrijd ging goed op en neer met kansen voor beide ploegen. Leider in het clean sheetklassement Riet Maes sloeg puik een kopbal uit de benedenhoek. Middenveldster Emma Van Britsom haar vlam likte kort voor de pauze de dwarslat.

Na de rust waren het opnieuw onze Ladies die het initiatief namen. Van Britsom zag haar vrije trap maar nipt over het doel van Standard doelvrouw Musique gaan. Achterin gaf de verdediging zeer weinig weg. Standard kon uiteindelijk enkel gevaarlijk zijn via enkele hoekschoppen. Na 97 minuten spelen waren de drie punten definitief binnen. Het tweede doelpunt in evenveel speeldagen van Van Daele bleek voldoende voor de overwinning. Volgende week komen verschillende Buffalo's uit voor de WU23 en WU19 van België. De Lotto Super League hernemen onze ladies begin november op het veld van KRC Genk Ladies.

Fleur Van Daele: "We hebben heel goed gespeeld tegen een stevige tegenstander. We stonden er echt als team! Volgens mij is de 9/9 verdiend na het harde werk op training. We hopen nu deze lijn door te trekken om zo Play-Off 1 te halen."