Goal Amber Maximus is goed voor eerste punt in PO1

Dinsdagavond wachtte KAA Gent Ladies een aartsmoeilijke verplaatsing naar Den Dreef. Daar keek het competitieleider OH Leuven in de ogen. In vergelijking met het treffen tegen Standard kwamen Bodil Van Den Heuvel en Chloë Van Mingeroet terug in de ploeg.

De speelsters van Jorn Van Ginderdeuren trokken ook deze keer weer vol de kaart van de aanval. Fran Meersman zag in de beginfase haar vrije trap een metertje over waaien. Een tiental minuten later besloot rechtsachter Jasmien Mathys, na een knappe rush over rechts, op het Leuvens sluitstuk. Halverwege de eerste helft raakte een corner niet goed weggewerkt en belandde de bal voor de voeten van Van Dijk. Zo kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Deze stand stond ook bij de rust op het scorebord nadat Alixe Bosteels, na een uitstekende aanval nog op Evrard besloot.

Na de koffie was het spelbeeld hetzelfde. De Buffalo’s gingen op zoek naar de gelijkmaker en na vijf minuten was het al raak. Fleur Van Daele troefde Van Belle puik af en schotelde Amber Maximus haar achtste competitietreffer voor. Niet veel later kon Maximus opnieuw gevaarlijk zijn. Nu werd haar poging nog van onder de dwarsligger getikt. Tijdens het slotoffensief van OHL kon Maximus zich opnieuw doorzetten en alleen op Evrard afstormen. Die laatste gokte echter op de juiste hoek. In het absolute slot tackelde Jasmien Mathys nog een Leuvens schot uit het blauwwitte doelvlak.

Finaal was het nog bibberen en beven maar uiteindelijk nemen de Buffalo’s een verdiend punt mee naar Gent. De vreugde om het eerste punt in Play-Off 1 was na het nagelbijtend slot enorm. Vrijdag wacht alweer een verplaatsing richting Genk, dat voorlopig een perfect rapport in de play-offs kan voorleggen.