Ladies halen Heleen Jaques binnen als nieuwe hoofdcoach

Ladies halen Heleen Jaques binnen als nieuwe hoofdcoach

De 36-jarige Heleen Jaques volgt Jorn Van Ginderdeuren op als trainer van KAA Gent Ladies. Voor Jaques is het een beetje thuiskomen. In 2021 speelde ze namelijk haar allerlaatste competitiewedstrijd als speelster in ons blauwwitte shirt. Hiervoor was de verdedigster onder andere actief bij Club YLA, RSCA Women, Fiorentina en voormalig Champions League winnaar Turbine Potsdam. Als international kwam ze maar liefst 97 keer in actie voor de Red Flames.

Na haar speelsterscarrière ging ze als assistent aan de slag bij de nationale WU19. Daarmee stond ze in eigen land op het EK. Ook was ze tussendoor vaak op tv te zien als analist bij Sporza. Tijdens dit EK in Duitsland, kan je haar kijk op de wedstrijden horen via Radio 1. Als hoofdcoach maakte Jaques vorig seizoen haar debuut bij Club YLA. Zij hield onder meer onze Ladies uit de Finale van de Beker van België. Nu gaat ze er alles aan doen om onze eigen Ladies richting sportieve successen te loodsen.

KAA Gent Ladies is een club die gekend staat voor hun opleiding van jonge speelsters en jonge coaches. Ik ben de club dankbaar voor de kans om met deze talentvolle groep aan de slag te gaan. Verder kijk ik er enorm naar uit om het project binnen Gent mee te ondersteunen. Het voelt ook heel vertrouwd om terug te kunnen werken met de mensen met wie ik mijn carrière als speelster in schoonheid kon beëindigen. - Heleen Jaques, hoofdcoach KAA Gent Ladies

Directeur vrouwenvoetbal Dominique Reyns, is blij dat met Heleen Jaques een vertrouwd gezicht terug naar de club komt. Dankzij haar ervaring kon ze ons jong talent toen al goed bijstaan op en naast het veld. Nu is Reyns er zeker van dat ze onze jonge kern goed op sleeptouw zal kunnen nemen.

Heleen Jaques is een begrip in het Belgisch Vrouwenvoetbal. Ik heb heel veel respect voor haar en hetgeen ze bereikt heeft tijdens haar speelsterscarrière. Ze speelde slechts één jaar bij KAA Gent Ladies maar ze drukte toen ook meteen haar stempel. De maanden als trainer bij Club YLA zullen ongetwijfeld heel leerrijk voor haar geweest zijn. Ik ben ervan overtuigd dat KAA Gent de ideale club is voor Heleen om zich opnieuw te kunnen profileren als hoofdcoach. - Dominique Reyns, directeur vrouwenvoetbal

Op 15 juli staat Jaques voor het eerst op het trainingsveld. Dan start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 30 augustus staat de competitiestart ingepland. Dan openen onze Ladies de nieuwe jaargang van de Lotto Super League in de eigen Chillax Arena tegen de Ladies uit Genk. Veel succes Heleen!


#COBW #KAAGENTLADIES