Samen voor meer sfeer

Samen voor meer sfeer

De geplande sfeeractie werd afgekeurd. Allereerst willen we iedereen bedanken die reeds tijd, geld en moeite had gespendeerd om de voorziene sfeeractie te doen slagen. De club beseft maar al te goed wat sommige supporters reeds opofferden voor de nu geweigerde actie.

Eerste gezamenlijke sfeeractie van club en supporters

Een zeer spijtige zaak, niet alleen vanwege de vele tijd, geld en moeite die door veel vrijwilligers reeds in de actie werd geïnvesteerd, maar ook omdat het de eerste keer was dat de club samen met Voetbal in de stad, de Buffalo Indians en de Supportersfederatie ook effectief zelf investeerde in het welslagen van de sfeeractie.

Nie neute, nie pleuje

De positieve kant van de zaak is dat het bestuur en delegaties van de Supportersfederatie, sfeergroep Buffalo Indians en 9000 Crew gisterenavond (dinsdag 21 maart) samenzaten. Er werd afgesproken om in de toekomst op een meer gestructureerde manier te werken, in het bijzonder rond sfeeracties. De club gaat voortaan de Buffalo Indians en de supportersfederatie meer begeleiden, ook bij het opzetten van sfeeracties.

Als club hebben we nu twee opties: ons bij het verbod neerleggen en niets doen. Of, samen met de Buffalo Indians, de Supportersfederatie, de communitywerking en de supporters, de handen uit de mouwen steken en iets organiseren om de spelers alsnog de sfeer te geven die ze verdienen. Er zullen dus bij elke resterende thuiswedstrijd sowieso nog acties komen.

Wij zijn Buffalo

We zijn niet zover gekomen dit seizoen om ons door deze tegenslag uit het lood te laten slaan. Omdat Hein en zijn jongens een heel seizoen hebben gestreden om te staan waar ze staan, gaan wij hen de steun geven die ze verdienen. We gaan, zoals we dat het hele seizoen al doen, tonen dat we achter onze ploeg staan. Daarom roepen we alle supporters op bij de volgende thuiswedstrijden alle blauwwitte attributen die ze hebben, aan te trekken en mee te brengen: sjaals, vlaggen, blauwwitte schmink, pruiken, petten, etc. Heb je een vlag, breng ze dan mee. Heb je er twee, dan breng je ze allebei mee. We gaan een helse sfeer creëren, ons seizoen waardig en dat voor de alle komende thuiswedstrijden.

Want wij zijn Buffalo en niemand komt hier zomaar winnen.