KAA Gent Ladies openen tegen landskampioen

KAA Gent Ladies openen tegen landskampioen

Donderdagmiddag werd in het Atomium de kalender van alle competities van de Pro League voorgesteld. KAA Gent Ladies trapt de Lotto Super League op zaterdag 25 augustus (20:30) thuis op gang tegen landskampioen RSC Anderlecht. Daarmee is de afsluiter van vorig seizoen ook het begin van onze nieuwe jaargang in de hoogste afdeling. Dit betekent ook een weerzien met een aantal speelsters. Zo mogen Silke Speeckaert, Jenna Van De Keere en Zarah Taillieu zich als nagelnieuwe Buffalo’s meteen tonen tegen hun ex-ploeg. Fran Meersman zal dan weer voor het eerst in haar carrière als bezoeker in de Chillax Arena spelen.

De tijdstippen van de drie volgende wedstrijden werden ook reeds bekendgemaakt. Op 2 september (13:30) trekken we naar het Stade Fallon in Brussel. Daar geven we White Star Woluwé partij. Een week later ontvangt vicekampioen Oud-Heverlee Leuven ons op zaterdag 9 september (19:00). Voor de eerste interlandbreak zakt Zulte Waregem op zondag 17 september af naar de Chillax Arena (14:00).

De exacte tijdstippen voor de matchen vanaf speeldag 5 worden later vastgelegd. De heenronde wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen, waar onder andere Chloë Van Mingeroet (ex-aanvoerster) speelt. Op 9 maart sluiten we de reguliere competitie af met de Slag om Vlaanderen. Deze zal op Gentse bodem plaatsvinden.


#COBW #KAAGENTLADIES #KALENDER