Hein Vanhaezebrouck: ''Kortrijk zal dubbel gemotiveerd zijn'

Hein Vanhaezebrouck: ''Kortrijk zal dubbel gemotiveerd zijn'

Een quizvraagje: welke Buffalo’s hebben een verleden bij KV Kortrijk? Wij tellen er negen*, technische staf incluis. De eerste krijgt u cadeau – maar wist u ongetwijfeld: Hein Vanhaezebrouck. Hij blikt voor ons vooruit naar het duel met KV Kortrijk: “Kortrijk zal dubbel gemotiveerd zijn”.

Geen nieuws is goed nieuws. Vooral op het blessurefront. Hein Vanhaezebrouck mist zondag alleen achterin enkele pionnen. “Gershon revalideert nog verder van een knieblessure. Vitas (enkeldistortie) traint alweer deels mee met de groep. Mitrovic heeft een ontsteking van het hielbeen, hij haalt de wedstrijd tegen Kortrijk niet. Voor de rest is iedereen fit.”

De Gentse fans moeten dus nog even geduld uitoefenen voor het debuut van Stefan Mitrovic. HVH toont zich wel tevreden met de komst van de Serviër. “Na vorig seizoen werd duidelijk dat we één of twee centrale verdedigers moesten bijhalen. De eerste (Johansson, red.) kwam vrij snel. En na de blessure van Gershon hebben we geen risico genomen en er nog iemand bijgehaald. Met de komst van Mitrovic zijn we goed gewapend om dit seizoen mee te strijden op de drie fronten.”

Vanhaezebrouck beschikt zo over een grote kern van 28 spelers. Al heeft die medaille ook een keerzijde. “Het dwingt ons om enkele beslissingen te nemen. Zo mogen we voor de Champions League slechts 23 spelers inschrijven. We zullen dus enkele jongens moeten ontgoochelen, ja. Het is daarom aan mijn spelers om de komende wedstrijden hun kans te grijpen. Wie droomt van de Champions League, zal in de competitie kwaliteit moeten laten zien.” 

In die kern zitten trouwens opvallend veel spelers met een Kortrijk-verleden. Hoe komt het toch dat zoveel Kerels de weg naar de Ghelamco Arena vinden? “Via de E17 is het maar 50 kilometer, hè”, lacht Vanhaezebrouck. “Het is logisch dat je spelers haalt bij een club vlakbij die het goed doet. Bovendien was Gent een slimme speler op dat vlak. Ze wisten dat Kortrijk steeds geld nodig had na Nieuwjaar, dus haalden ze de buit vaak met een ‘bodje’ binnen. (grijnst)”

Vanhaezebrouck laat tot slot zijn licht schijnen op de ontmoeting van zondag. “Er is bij KV Kortrijk meer veranderd dan vorig seizoen. Niet enkel bij de spelersgroep zijn er veel nieuwe gezichten, maar ook in de technische staf. Het is dus een beetje afwachten hoe ze voor de dag zullen komen. Maar meestal spelen ze vanuit een goede, lage organisatie. Ik hoop dat we onze lijn van 2015 doortrekken en opnieuw iets halen op verplaatsing. Al zal Kortrijk dubbel gemotiveerd zijn, want ze hebben punten nodig om achterin weg te geraken.”

(JVDV)

*De oplossing: Hein Vanhaezebrouck, Francky Vandendriessche, Brecht Dejaegere, Rami Gershon, Sven Kums, Thomas Matton, Stefan Mitrovic, Mustapha Oussalah, Benito Raman