Voorbeschouwing SV Zulte Waregem - KAA Gent

Voorbeschouwing SV Zulte Waregem  - KAA Gent

Speeldag 8 - Jupiler Pro League - 22-09-2019 om 20:00 u

KAA Gent sluit zondagavond de achtste speeldag van de Jupiler Pro League af met een uitwedstrijd op het veld van SV Zulte Waregem. De aftrap in het Regenboogstadion wordt gegeven om 20u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De officiële zomer is nog maar net voorbij, maar toch hebben de Buffalo's al dertien wedstrijden in officiële competities op de teller staan. Drie dagen na de euforie van de zege tegen Saint-Etienne is het alweer zaak om de focus volledig op de wedstrijd in Zulte Waregem te krijgen.

Goals, goals, goals

Wie dit seizoen de wedstrijden van de Buffalo's volgt, wordt verwend met heel wat doelpunten. In de Jupiler Pro League is Gent de meest productieve ploeg met een gemiddelde van 2,67 goals per wedstrijd. Die werden wel vooral in de eigen Ghelamco Arena gescoord, de uitdaging wordt dus om dit ook op verplaatsing te realiseren. 

Snel herstel na valse start

Een trip naar het Regenboogstadion van SV Zulte Waregem is dan ook een stevige test. Essevee miste zijn start met twee nederlagen, maar herstelde zich snel en bleef sindsdien ongeslagen in de competitie. Met zeges in Genk en thuis tegen Antwerp en Charleroi zette het bovendien zijn ambities kracht bij om mee te strijden voor de dure Play-Off 1 plaatsen. Dit team van Francky Dury zet je niet zomaar opzij.

Reeks in het Regenboogstadion

Gent kan de voorbije jaren wel terugblikken op mooie herinneringen aan de tripjes naar Waregem. In de laatste drie confrontaties werd telkens de volle buit meegebracht uit het Regenboogstadion. Vorig seizoen werd het 1-3 dankzij goals van Odjidja, David en Sorloth. De laatste thuiszege van Zulte Waregem tegen Gent dateert al van mei 2016. En dat mag wat ons betreft nog wel een tijdje zo blijven.

Nieuwe voorlinie

Francky Dury moest tijdens de zomer afscheid nemen van zijn topschutter Hamdi Harbaoui, vorig seizoen goed voor maar liefst 25 competitiedoelpunten. Tel daarbij ook nog eens het vertrek van Theo Bongonda naar Genk (14 goals en 13 assists) en het mag duidelijk zijn dat Dury voor een stevige uitdaging stond om een nieuwe voorlinie te bouwen. Essevee stuntte door Saido Berahino, goed voor 23 goals in de Premier League, te halen bij Stoke City. Met Cyle Larin arriveerde tevens een Canadese spits die zich erg trefzeker toonde in de MLS, liefst 43 doelpunten wist hij er te maken in 87 wedstrijden. Dat belooft een interessant duel te worden met zijn landgenoot David, die week na week zijn enorme talent etaleert.

Rustige zoekenboeg

Ondanks de snelle opeenvolging van wedstrijden blijft de fysieke paraatheid van de Buffalo's uitstekend. Het is dan ook rustig vertoeven in de ziekenboeg tegenwoordig. Enkel Giorgi Chakvetadze en Louis Verstraete zijn nog niet inzetbaar, waardoor Jess Thorup opnieuw een ruime 22-koppige selectie samenstelde.

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: "Tonen dat we meerdere competities tegelijk aankunnen"

Wedstrijdleiding

De wedstrijd in het Regenboogstadion zal geleid worden door Wim Smet, bijgestaan door zijn assistenten Jeroen Walschap en Dirk Gilon. Vierde scheidsrechter is Lawrence Visser.

Volg de wedstrijd

Kan je er niet bij zijn in het Regenboogstadion, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

SV Zulte Waregem - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2018-2019: 1-3
  • 2017-2018: 0-1
  • 2016-2017: 1-1 / Play-Off 1: 0-2
  • 2015-2016: 1-1 / Play-Off 1: 4-2
  • 2014-2015: 2-1
  • 2013-2014: 3-2
  • 2012-2013: 3-1
  • 2011-2012: 1-3
  • 2010-2011: 2-2
  • 2009-2010: 3-1

Website tegenstander

www.essevee.be