Jupiler Pro League - Speeldag 8

Zondag 22-09-2019 - 20:00

SV Zulte Waregem SV Zulte Waregem 2 - 2 KAA Gent KAA Gent
"We hadden meer kunnen scoren maar in deze drukke periode is een punt hier zeker niet slecht"

Jess Thorup

Na een felle strijd trekken de troepen van Jess Thorup richting Gent met een punt. Na een intense Europese wedstrijd op donderdag kan Thorup zich verzoenen met het resultaat: “Al bij al mogen we blij zijn met dit punt. Al blijf ik met een raar gevoel zitten. Dit is denk ik voor het eerst dat we zoveel kansen creeëren in een uitmatch en toch ga je naar huis met een gelijkspel, maar ik ben vooral tevreden dat we twee keer terugkomen. Roman Yaremchuk dwingt zelf de penalty af en scoort nadien in de tweede helft een mooi doelpunt, daar moeten we ons aan optrekken.

De reeks die is neergezet gaat Thorup niet voorbij: "We zijn nu al acht keer op een rij ongeslagen, dat wil wel wat zeggen. We hadden meer kunnen scoren vanavond maar in deze drukke periode is een punt op Zulte zeker niet slecht. Zeker als je weet dat we op het einde met tien tegen elf spelen. Gezien de Europese match en het spelverloop is dit punt een mooi resultaat. "

"We gingen vol voor de overwinning en dat zat er in"

Vadis Odjidja

In de 83ste minuut werd kapitein Vadis Odjidja van het veld gestuurd met een rode kaart. Een strenge beslissing leek ons dat. “Ik heb de beelden gezien en mij leek het ook een lichte rode kaart. Ik wou gewoon druk zetten en ik stap op zijn kuit. Het was zelfs geen tackle”, vertelde Odjidja ontgoocheld. Een echte uitleg heeft Vadis niet gekregen. “Ik heb het gevraagd aan de scheidsrechter maar wat ik te horen kreeg was: “Je hebt op zijn kuit getrapt.” Dat was alles.”

Onze Buffalo’s kwamen tweemaal op achterstand maar maakten telkens gelijk: “We gingen vol voor de overwinning en dat zat er in, zeker in de tweede helft. We kregen veel kansen maar de bal wou er maar niet in.”

Woensdag volgt de verplaatsing naar Eendracht Aalst. “Doorgaan, zo simpel is het”, eindigde de kapitein duidelijk. (TS)

"Er zat meer in, dat gevoel had iedereen"

Thomas Kaminski

Ook Thomas Kaminski vond dat de overwinning niet onverdiend was geweest. “We hadden genoeg kansen om de winning goal te maken. Maar we komen ook een paar keer goed weg, dat wel. Al hadden we het sneller moeten afmaken.”

Een dubbel gevoel, zo omschreef Kaminski het gelijkspel. “We moeten vooral de positieve zaken meenemen. Die laatste tien minuten zetten we goed blok en gaven we geen enkele kans meer weg, ook al hadden we een mannetje minder. Maar er zat meer in, dat gevoel had iedereen. Maar al bij al mogen we toch tevreden zijn.”

Een tweede wedstrijd op amper 4 dagen, maar de bekermatch tegen Aalst zal er snel zijn: “We hebben een zware week achter de rug, maar toch slagen we er in om al voor de achtste keer op rij niet te verliezen. We merkten amper dat we pas een match gespeeld hadden en dat zag je ook aan ons spel. En dat is iets om mee te nemen naar de volgende match, in Aalst.” (TS)