Next Match RSC Anderlecht - KAA Gent: pre-match statistieken

at

Nu donderdag 23 september 2021 staat de inhaalwedstrijd van speeldag 5 op het programma tegen RSC Anderlecht. Bekijk hieronder de meest opmerkelijke statistieken voorafgaand aan de confrontatie.
Aftrap om 20u45 in het Lotto Park. Buffalo* Members kunnen deze wedstrijd als exclusief voordeel van het membership via een dagpas bekijken op het Play Sports kanaal.

Pre-match report

● KAA Gent is ongeslagen in de laatste zeven Jupiler Pro League-matchen tegen RSC Anderlecht (W2, G5), de laatste Gentse nederlaag tegen RSCA werd geleden in november 2018 (2-0).

● RSC Anderlecht wist zes keer de nul te houden in de laatste negen thuismachten tegen KAA Gent in de Jupiler Pro League, maar kwam niet tot scoren in vier van de laatste zeven thuisduels tegen de Buffalo's.

● Anderlecht won acht van de laatste elf 1A-matchen in het reguliere seizoen (G1, V2), nadar er van de voorgaande elf liefst acht niet gewonnen werden (G5, V3).

● KAA Gent verloor voor het eerst onder Hein Vanhaezebrouck twee Jupiler Pro League-matchen op rij en kan voor het eerst sinds maart-augustus 2020 minimaal drie keer op rij verliezen (4 onder Jess Thorup).

● RSC Anderlecht verloor geen van de laatste negentien doordeweekse JPL-duels in het reguliere seizoen (W13, G6) en kwam tot scoren in elk van die matchen.

● KAA Gent is de ploeg met de minste punten (0) en doelpunten (1) in uitduels dit seizoen (3), de laatste keer dat de eerste vier matchen op verplaatsing verloren gingen was in 1987/88 (toen de eerste 5).

● Anderlecht kwam vijftien keer tot scoren terwijl er tien teams tot meer schoten kwamen dit Jupiler Pro League-seizoen, Vincent Kompany’s ploeg heeft de hoogste schotconversie van alle teams dit seizoen (15,3% uit 98 schoten).

● Dit kalenderjaar werden er meer strafschoppen gegeven in wedstrijden van KAA Gent (15 – 10 voor, 5 tegen) dan in duels van ieder ander Jupiler Pro League-team; in 2020 werden de meeste strafschoppen gegeven in wedstrijden van Anderlecht (ook 15).

● Anderlecht’s Yari Verschaeren scoorde of gaf een assist in elk van de laatste drie JPL-matchen (1 goal, 2 assist) en is direct betrokken bij tien goals in 2021 (6 goals, 4 assists), waarmee hij de jongste speler is met dubbele cijfers in de Belgische competitie dit kalenderjaar.

● Van alle spelers die dit seizoen minimaal tien luchtduels wonnen in de Jupiler Pro League, kwam alleen KVK’s Aleksandar Radovanovic tot een hoger succespercentage dan Gent-spelers Darko Lemajic (77,8%) en Julien De Sart (77,4%, net als Edgaras Utkus).

Via Statsperform