Ladies spelen gelijk tegen Ajax

Het mag dan interlandbreak zijn, toch oefenden onze Buffalo's vrijdagavond tegen de Nederlandse landskampioen Ajax. Verschillende sterkhouders werden geselecteerd voor de Belgische WU23 en WU19 en zo kregen enkele beloftenspeelsters hun kans in de kern. Eén van hen, verdedigster Fiebe Schelfhout mocht zelfs de volledige wedstrijd spelen. Voor middenveldster Bodil Van den Heuvel was het een blij weerzien met haar ex-club.

In de eerste periode kwam de eerste dreiging van blauwwit dat verder eerder Ajax af moest houden. Goalie Anouk Van Der Klooster had echter al bij al weinig werk. De logische ruststand na een uitgeregende eerste helft was dan ook 0-0.

De regenboog na de pauze was het startsein voor een tweede helft die gekleurd werd door meer kansen voor beide ploegen. De bezoekers namen het spel in handen en onze Buffalo's prikten van tijd tot tijd goed tegen. Van Der Klooster moest een aantal keer attent tussenkomen om haar netten schoon te houden. Slechts één maal werd ze omspeeld maar verdedigster Schelfhout keerde de Amsterdamse poging op de lijn.

In het slot van de partij kwam middenveldster Elfi Maass nog tot twee keer toe dicht bij een winnende treffer. Eerste lukte ze bijna een Olympisch doelpunt. Niet veel later strandde haar vrije trap op de dwarsligger.

Zo eindigde de leerrijke oefenpartij zoals ze begon: 0-0. Volgende week nemen onze Buffalo's het op zaterdagmiddag (13:30) in de eigen Chillax Arena op tegen de Carolo's.