Koploper Standard te sterk voor onze Ladies

Tegen een moeilijk te bespelen Standard hadden onze Ladies het in de eerste helft knap lastig. Met 1-0 aan de rust tapten ze in de tweede periode uit een ander vaatje. De Gentse gelijkmaker strandde evenwel op de staak. Kort daarna verdubbelde de thuisploeg de voorsprong om er in het slot nog 3-0 van te maken.

Kopzorgen voor coach Jorn Van Ginderdeuren in de aanloop naar Play-Off 1. Na de bekerclash met Club YLA kampten meer dan een handvol speelsters met kwaaltjes. Jenna Van De Keere kreeg dan weer met ziekte af te rekenen. Helemaal geen ideale omstandigheden om richting co-leider Standard te trekken.

Standard zette onze Buffalo’s in de eerste helft hoog vast op hun eigen helft. In eerste instantie kwamen daar weinig kansen uit. Na een vlotte aanval over rechts was het na een kwartier wel meteen raak. Toloba knalde de openingsgoal knap binnen. Blauw-wit zette daar schoten van Elfi Maass en Emma Van Britsom tegenover. Een tiental minuten voor de pauze hadden de Rouches nog een grote kans via Van Eynde. Haar poging ketste af op de paal.

In de tweede helft slaagden onze Ladies erin om het Luikse gevaar hoger op het veld op te vangen door zelf ook gevaarlijker te zijn. Daar kwamen meerdere kansjes uit. Na een handvol minuten had spits Amber Maximus de 1-1 aan de voet. Na een puik doorsteekballetje van Fleur Van Daele schoof ze de gelijkmaker voorbij Musique maar ook tegen de paal. Niet veel later was het aan de overkant na een carambole wel prijs. Van Eynde kreeg de bal via een Gents achterhoofd in de voeten en knalde van dichtbij de 2-0 tegen de touwen. Zo’n vijf minuten voor affluiten moest goalie Riet Maes zich een derde keer gewonnen geven. Gelders zette de 3-0 eindscore op het bord.

Play-Off 1 begint zo zonder punten voor onze Ladies. De top 3 bleef foutloos waardoor de strijd om plek vier ongewijzigd blijft. Club YLA, Genk Ladies en onze Buffalo’s staan binnen het bestek van één punt. Volgende week zaterdag (13:30) volgt de eerste thuiswedstrijd van de play-offs. Dan staat met OH Leuven de andere koploper in de Lotto Super League tegenover onze Buffalo’s in de Chillax Arena.