Proficiat Célestin De Schrevel

Proficiat Célestin De Schrevel

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst. Nadat recent Noah Laghmich, René Vanden Borre en Loris Henry hun eerste profcontract tekenden, was het dit weekend de beurt aan Célestin De Schrevel. Hij tekende tot 2024 met een optie voor 1 extra jaar.

Célestin is een 20-jarige doelman die recent de overstap maakte van OH Leuven naar de beloften van de Buffalo's. Hij speelde er dit seizoen 15 matchen, waarin hij 6 keer de nul hield. Vorige zaterdag tegen Charleroi maakte hij meteen zijn debuut voor de A-ploeg.

Célestin De Schrevel

  • Positie: doelman
  • Geboortedatum: 08/05/2002
  • Buffalo sinds vorig seizoen

KNOW YOUR BUFFALO: CÉLESTIN DE SCHREVEL

SINDS WANNEER SPEEL JE BIJ DE JEUGD?

Sinds vorig jaar, ik kwam dit seizoen tot 15 matchen bij de beloften waarbij ik 6 clean sheets haalde. Daarvoor speelde ik bij OH Leuven. Ik  zat er sinds U16, speelde bij de U18, de U21, en maakte ook een seizoen mee bij de eerste ploeg. Voor OHL zat ik 1 jaar bij Bierbeek, daarvoor bij Racing Jet Waver. Ik begon te voetballen als 5-jarige en tot mijn tiende speelde ik als spits. Bij RJ Wavre ben ik pas keeper geworden. Ik denk dat ik nu wel keeper ga blijven denk ik (lacht). Maar wie weet kan ik ooit eens op  corner meegaan om te scoren, 

MET WIE ZOU JE JEZELF DURVEN VERGELIJKEN BIJ DE HUIDIGE A-KERN ?

Moeilijke vraag. Ik denk dat ik mijn eigen stijl heb als doelman.

WIE IS/ WAS JOUW VOETBALIDOOL?

Ik heb nooit echt een idool gehad maar werd wel geïnspireerd door verschillende spelers. Ik volgde vroeger vooral Silvio Proto, mijn mama was immers een grote Anderlechtsupporter. Nu steunt ze vooral mij en de ploeg waarvoor ik speel. Daarnaast is Cristiano Ronaldo een echte inspiratiebron want hij incarneert alles wat een échte voetbalprofessional moet zijn.

FAVORIETE BUITENLANDSE CLUB?

Ik was nooit echt fanatiek fan van een bepaalde club, keek wel Champions League en zo. Maar voor Leicester City heb ik wel veel sympathie omdat het een club is die met weinig middelen een lange en mooie weg heeft afgelegd. Ik ben jong, maar voor mij is hun Premier League-titel het grootse sportexploot dat ik al heb meegemaakt. Toen ik nog bij OHL zat, zijn we er trouwens een match gaan kijken. Echt een sympathieke ploeg.

STERKE PUNTEN

Ik ben een keeper die sterk is op de lijn, ik hou wel van een spectaculaire redding op tijd en stond, als ex-aanvaller kan ik ook redelijk goed overweg met de bal aan de voet.

VERBETERPUNTEN

Je bent nooit uitgeleerd en je moet elke dag werken om je limieten te leren kennen. Ik vind het moeilijk om echt specifieke punten aan te halen. Beter worden en werken aan jezelf is een dagdagelijkse taak. Als ik een specifiek punt moet aanhalen, is het om snel te spelen na een spelhervatting of een corner. Om zo een goeie tegenaanval te lanceren. 

WIE ZIJN/waren JOUW FAVORIETE PERSONEN BIJ DE JEUGD EN WAAROM?

Iedereen waarmee ik tot nu toe al gewerkt heb, heeft me wel iets bijgebracht. Maar mijn familie is wel heel belangrijk geweest, mijn mama en papa zeker, mijn vrienden ook. Ook bij OHL was er een keeperstrainer die een heel belangrijke rol heeft gespeeld voor mij, vooral op mentaal vlak. Hij heeft altijd in mij geloofd en me altijd gepusht. Ook als het minder ging. En hier heb ik echt heel, heel veel opgestoken van Bart Van Tornhout, de keeperstrainer van de beloften. Hij is iemand die altijd in mij geloofd heeft, hard met mij gewerkt heeft en die me echt heeft doen groeien als doelman.

WAT ZIJN JOUW DOELEN OP DE KORTE EN DE LANGE TERMIJN?

Mijn belangrijkste doel is minuten maken, eerst en vooral met de beloften en daarna hopelijk bij de eerste ploeg. Ik wil de ploeg helpen en hopelijk kan ik binnenkort ook mijn debuut maken. (Dat laatste is ondertussen dus al gebeurd). 

Veel succes Célestin!


#BELOFTEN #COBW