KAA Gent wint de Club Connect Cup

KAA Gent wint de Club Connect Cup

Op woensdag 23 november vond op de trainingsvelden rond het Jan Breydelstadion de Club Connect Cup plaats, een personeeltoernooi waar 16 binnen- en buitenlandse eersteklasseclubs aan deelnemen. Ons Buffaloteam hield de eer van de huidige Belgische bekerwinnaar hoog door ook deze beker te winnen.

Een 9 op 9 in de poulefase - dankzij overwinningen tegen ADO Den Haag, Cercle Brugge en OH Leuven - werd in de kwartfinale gevolgd door een droge 5-0 overwinning tegen één van drie deelnemende teams van Club Brugge. In de halve finale tegen FC Utrecht was keeper "Barry" Boubacar Copa de grote held. Na een evenwichtige partij prijkte immers een droge 0-0 op het scorebord en zouden penalties beslissen over de tweede finalist (na PSV). Bij de elfmeters toonde Barry Copa andermaal zijn klasse door de beslissende strafschop te stoppen. 

In de finale tegen PSV Eindhoven leken beide teams vooral niet te willen verliezen, een vrij gesloten wedstrijd was het gevolg. Tegen het technische overwicht van de Eindhovenaren, plaatsten de Buffalo's hun tactisch vernuft. Keeper Copa redde opnieuw enkele keren de meubelen en hield ons recht bij enkele hete standjes voor het blauw-witte doel.  

Een paar minuten voor het einde besloot de rechtback van de Buffalo's echter dat het genoeg was geweest en hij haalde met links verschroeiend uit. De keeper van PSV kon de kanonskogel nog stoppen maar in de rebound was onze finance manager attent en prikte hij de 0-1 tegen de touwen. Ondanks fel aandringen van PSV in de slotminuten kwam de bekerwinst niet meer in gevaar en zo werd KAA Gent de allereerste laureaat van de Club Connect Cup.

Fotospecial van de namiddag 

De volledige deelnemerslijst

  1. Club Brugge
  2. Club YLA
  3. Club Next
  4. LOSC Lille
  5. PSV Eindhoven
  6. Feyenoord
  7. FC Utrecht
  8. ADO Den Haag
  9. RSC Anderlecht
  10. KRC Genk
  11. Standard Luik
  12. KAA Gent
  13. KV Oostende
  14. KV Mechelen 
  15. OH Leuven
  16. Cercle Brugge