"Afwachten wie er fit geraakt tegen zondag"

"Afwachten wie er fit geraakt tegen zondag"

Speeldag 27 - JPL - 26-02-2023 om 13:30 u

De klok tikte donderdag tegen middernacht aan toen de journalisten hun laatste vragen stelden aan Hein Vanhaezebrouck. Het was dan ook een snel weerzien met de pers toen diezelfde pers vrijdagmiddag langskwam om vooruit te blikken op de match tegen Club Brugge. 

PERSCONFERENTIE VOOR CLUB BRUGGE - KAA GENT

Maar eerst het nieuws van de dag: wat vindt Hein van Başakşehir, de volgende tegenstander in de Conference League? “In de achtste finales van een Europese competitie is de tegenstand altijd moeilijk. Zowel in de Europa League als in de Conference League. Ik heb Başakşehir gezien tegen Antwerp en daar waren ze duidelijk de betere ploeg. Ik was onder de indruk van het gemak waarmee ze voetbalden. We gaan moeten zien wat we daar tegenover kunnen zetten.”

Eerst ligt de focus op de topper van zondag tegen Club Brugge. “Het gaat om de vierde plaats. Zij hebben die en willen die behouden. Wij willen de vierde plaats in zicht houden. Standard en zelfs Westerlo liggen ook te loeren. We gaan moeten proberen om een goed resultaat neer te zetten in Brugge. Maar daarna blijven er nog 7 wedstrijden over. We zien dan wel wat mogelijk is.”

En wat met de ziekenboeg, zo kort na de zware wedstrijd tegen Qarabag? “Van de 21 spelers die we in de A-kern hebben, zijn er 10 fit. Er zijn nu al 5 spelers die out zijn. 6 anderen zijn twijfelachtig. We gaan dus moeten wachten tot morgen en overmorgen. En indien nodig aanvullen met jonge gasten”, besloot de coach.


#COBW #CLUGNT