šŸ“Š Next match stats: Club Brugge - KAA Gent

šŸ“Š Next match stats: Club Brugge - KAA Gent

Speeldag 27 - JPL - 26-02-2023 om 13:30 u

De Slag om Vlaanderen is terug! Op zondag 26 februari nemen we de bus naar het Jan Breydelstadion. Voor de wedstrijd zetten we graag enkele wedstrijdweetjes op een rijtje.

PRE-MATCH FACTS

  • Club Brugge verloor elk van de laatste drie Jupiler Pro League-ontmoetingen met KAA Gent en incasseerde daarin tien tegengoals, de laatste keer dat Blauw-Zwart vier keer op rij verloor van de Buffalo's in 1A dateert echter al van 1963-1964.
     

  • Club Brugge verloor de laatste twee thuisduels met KAA Gent in de Jupiler Pro League, sinds het begin van het seizoen 2020/21 zijn de Buffalo's dan ook de enige ploeg die twee keer wisten te winnen op bezoek bij Blauw-Zwart.
     

  • Club Brugge speelde elk van de laatste vijf thuisduels in de Jupiler Pro League gelijk en kan de eerste ploeg worden die zes opeenvolgende remises in eigen stadion noteert sinds KSC Lokeren in 2007 (6), de enige voorgaande keer dat dat Blauw-Zwart zelf overkwam dateert van april 2001 (6).
     

  • KAA Gent kreeg in de laatste twee uitduels in de Jupiler Pro League telkens exact drie doelpunten tegen (2-3 tegen Cercle, 3-3 tegen Westerlo), de laatste keer dat de Buffalo's dat in drie opeenvolgende uitmatchen binnen dezelfde jaargang overkwam was maart-april 1971 (3).
     

  • Vijf van de laatste acht Jupiler Pro League-treffers van Club Brugge tegen KAA Gent volgden uit hoekschoppen, waaronder elk van de laatste drie. KAA Gent kreeg dit seizoen echter het gedeeld laagste aantal tegentreffers uit corners te verwerken (1 – net als KRC Genk).
     

  • KAA Gent kwam in elk van de laatste vijf Jupiler Pro League-duels minstens twee keer tot scoren (12 goals in totaal), de langste reeks voor de ploeg sinds februari-april 2018 (6 onder Yves Vanderhaeghe).
     

  • Scott Parker (W1, G6, V1) is de eerste trainer die slechts eĢeĢn van zijn eerste acht Jupiler Pro League-duels als T1 van Club Brugge won sinds Rik Coppens in 1982 (W1, G3, V4) en kan de eerste worden die slechts eĢeĢn van zijn eerste negen wedstrijden wint sinds Juan Schwanner in 1963 (W1, G2, V6).
     

  • Noa Lang was in zijn 86 Jupiler Pro League-duels namens Club Brugge bij 49 doelpunten betrokken (28 goals, 21 assists). Sinds Opta deze data verzamelt (2014/15) kan Lang de speler worden die de minste wedstrijden nodig had om tot vijftig goals en assists te komen voor Club (momenteel Jelle Vossen, 97 duels).
     

  • KAA Gent-spits Hugo Cuypers kwam in 2023 tot meer Jupiler Pro League-treffers dan iedere andere speler (6), terwijl niemand meer assists gaf dan Gent-middenvelder Hong Hyun-seok (3 – net als vier andere spelers).


#COBW #CLUGNT