Supportersclub in de kijker: Buffalo Clan D'Augustijntjes

Supportersclub in de kijker: Buffalo Clan D'Augustijntjes

Dit seizoen zetten we bij elke thuiswedstrijd 1 supportersclub speciaal in de kijker. Elke supportersclub zal tijdens de week van de wedstrijd voorgesteld worden op de website en voor de aftrap gaan de voorzitter, vaandeldrager en aftrapmascotte van de supportersclub in kwestie mee het veld op. Zondag tegen Club Brugge is het de beurt aan supportersclub Buffalo Clan D'Augustijntjes

De supportersclub werd 4 jaar geleden opgericht door een groep Meetjeslandse diehards die elkaar jaren geleden leerden kennen via hun gemeenschappelijke liefde "stamnummer 7". Zij deden dit vooral op vraag van supporters uit de gemeenten ten noorden van Gent: Evergem, Assenede, Eeklo en Sas van Gent (NL) die een warm Buffalonest zochten in hun streek.

Kleinschalig gestart met 46 leden in het maidenjaar evolueerden ze dit seizoen tot 127 enthousiaste gustjes. De peter van bij het prille begin is Hannes "Gustje" Van Der Bruggen. Hij komt graag samen met zijn vriendin Silke en zijn ouders afgezakt naar het supporterslokaal of een activiteit als blijk van waardering voor zijn fans van het eerste uur. Verder onderhouden d'Augustijntjes ook goede banden met de familie Dejaegere die regelmatig mee de bus neemt om hun zoon Brecht bij uitwedstrijden aan te moedigen.

In de Ghelamco Arena kan je "den B.C.A." makkelijk terugvinden via het grote spandoek met het gekende bierglas dat bij elke thuiswedstrijd voor de aftrap ter hoogte van vak 323 ontplooid wordt. Hun Zeeuwse divisie, de zogenaamde Dutch Chapter kan je vooral horen in tribune 2.

Elk jaar organiseert de supportersclub een openingsreceptie in het begin van het seizoen tijdens de maand september/oktober, een nieuwjaarsreceptie en een eetfestijn in juni. Ook een daguitstap in het kader van een verplaatsing en een uitwedstrijd met een partybus staan ieder seizoen op de agenda. Kortom voor ambiance en een feestje op tijd en stond moet je bij d'Augustijntjes zijn. B.C.A. toont ook zijn hart door het sponseren van liefdadigheidsdoelen.

Via volgende weg kan je Buffalo Clan D'Augustijntjes bereiken:

  • contactpersoon: Günther Verhaege (voorzitter), Carlo De Wispelaere (secretaris)
  • gsm contactpersoon: 0497/489940 en 0479/270529
  • mailadres: guntherverhaege@gmail.com / carlo.dewispelaere@skynet.be
  • website: www.hetoudegemeentehuis.be
  • Het Oude Gemeentehuis, Marktplein 4, 9940 Ertvelde (maandag en dinsdag gesloten, woensdag open vanaf 8u30, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open vanaf 10u30)
  • Zeeuwse afdeling: d'Ouwe Brug, Oostkade 12, 4551 CL Sas van Gent (NL)
  • aftrapmascottes: Milan Goethals (5 jaar) en Jarne Crul (14 jaar)

Rijden bij thuiswedstrijden: ja
Rijden bij uitwedstrijden: ja

Meer info over een supportersclub in jouw buurt vind je hier.