KAA Gent Ladies verliest met het kleinste verschil

Na het 0-0 gelijkspel van vorige week trok KAA Gent Ladies nu richting ‘The Nest’ voor een nieuwe confrontatie met Club YLA. Met Isa Dekker en Marie Degroote werden nog twee aanvallende troeven gerecupereerd. Het team presteerde vorige week zeer goed, daarom mochten dezelfde elf namen deze lijn proberen doortrekken.

SAMENVATTING

Het eerste kwartier van de eerste periode verliep zoals de Slag van Vlaanderen hoort te zijn: veel inzet en overgave. Beide ploegen konden evenwel moeilijk aan kansen komen. Bij de eerste goede mogelijkheid was het dan ook meteen raak. Amber Maximus maakte er na een perfecte getimede detente 0-1 van. Twee minuten later hing Ouzraoui Diki de bordjes evenwel gelijk. De wedstrijd kwam helemaal los wanneer Nena Retsin na 25 minuten rakelings naast schoot. Op het halfuur moest Fran Meersman geblesseerd naar de kant en kort hierna lukte Matavkova de 2-1. Jinte Leeman kon kort voor de pauze nog bijna de 2-2 scoren maar Covent (ex-Gent) lag in de goede hoek.

In de tweede periode gingen de Buffalo’s resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Voor deze opdracht verloor het wel snel de bedrijvige Retsin, die na een duel met een grimas op de grasmat bleef zitten. Op het uur zette Fleur Van Daele één van haar typische rushes over rechts in. Ze vond de goed afgehaakte Bosteels maar haar poging ging over. Tijdens het Gentse slotoffensief verhinderde de Brugse goalie nog dat Maximus haar tweede van de middag kon scoren. Isa Dekker haar poging nam te veel hoogte. Tot slot moest Boutiebi net voor affluiten nog een Gentse kopbal van de lijn keren.

Zo bleek de ruststand ook de eindstand te zijn. Na een felbevochten match vergeten de Buffalo’s zichzelf te belonen. Dinsdag krijgen ze al meteen de kans om opnieuw punten te pakken tegen bekerfinalist Genk.