Beloften winnen de beker van België

Onze beloften wonnen woensdagavond de beker na een zeer spannende finale tegen KV Oostende. De wedstrijd werd pas beslist in de 82e minuut toen invaller John Arthur eindelijk KVO-doelman Badu kon kloppen met een rake kopbal. Na de kampioenstitel van de U15 vorig seizoen en de titel van de U18 dit seizoen, pakken nu dus ook onze beloften een prijs.

Veel kansen, weinig doelpunten

De partij kon niet beter beginnen voor de Gentse beloften want na 6 minuten poeierde Noah De Ridder het leer heerlijk in de kruising na een mooie individuele actie (1-0). KV Oostende herstelde na de sterke Gentse start weliswaar het evenwicht, maar de meeste kansen bleven wel voor de jonge Buffalo's. Malick Fofana trapte op de paal en ook Milla vond tot twee maal toe de weg naar doel niet. Een speciale vermelding voor  KVO-doelman Richmond Badu is hier evenwel op zijn plaats want hij pakte werkelijk alles en hield onze jongens meerdere malen van een doelpunt. De wedstrijd had gespeeld kunnen zijn bij het rustsignaal maar dankzij hun doelman gingen de Kustboys slechts met een 1-0 op het bord de kleedkamer in.

En zoals dat gaat in het voetbal wanneer je je kansen niet afmaakt, was de tweede helft nauwelijks afgetrapt of KV Oostende kreeg een terechte penalty. Na een goeie aanval van de rood-geel-groenen, tikte Yari Stevens de infiltrerende speler aan en ging de bal op de stip. Buifrahi liet de kans niet liggen en trapte de elfmeter voorbij Louis Fortin: 1-1 na 47 minuten.

Onze boys probeerden met man en macht de wedstrijd naar zich toe te trekken maar zonder succes.  Goodluck trapte op de paal en ook Milla en Parmentier kregen de bal niet voorbij Badu. In minuut 80 bracht coach Emilio Ferrara John Arthur erin voor en die kroonde zich vrijwel meteen tot matchwinnaar. Op een vrije trap van Robbie Van Hauter kopte hij met een achterwaartse boogbal de winning goal voorbij de Oostendse doelman (1-2). Ondanks een heet standje voor het doel van Louis Fortin 3 minuten later, bleef de score op het bord staan en kroonden de Gentse beloften zich tot bekerwinnaar.

Hopelijk volgen zaterdag onze U18. Na hun eerder veroverde landstitel, kunnen zij die dag de dubbel proberen pakken. Net als de beloften spelen zij op zaterdag 27/5 om 14u op het terrein van KVE Aalter (Lindestraat 19, 9880 Aalter) tegen KV Oostende de bekerfinale. Toegang is gratis