"Niets is onmogelijk"

"Niets is onmogelijk"

Moeilijk gaat ook. Dat onthouden we van de persconferentie met Hein Vanhaezebrouck daags voor de match tegen Omonia FC. “Morgen (donderdag) spelen we op het terrein van Omonia. Ze verwachten een vol huis. Het zal dus niet alleen warm zijn qua temperatuur, maar ook qua atmosfeer.”

“Het belooft hels te worden, maar zo heb ik het het liefst”, steekt onze coach van wal. “Omonia zal wellicht voor dezelfde speelstijl kiezen als in de heenmatch. Ik hoop dat wij dat niet zullen doen, want zo zal het niet lukken.”

“Ik verwacht een heel scherp Gent”, gaat Hein voort. “De club en staff hebben er alles aan gedaan om de spelers klaar te stomen. Wat vorige week gebeurde, mag niet nog eens voorvallen. Ik heb met iedereen gesproken. Niet alleen met de verdedigers. Oké, we hebben de nul nog niet kunnen houden, maar voorin lieten we ook kansen liggen.”

“Efficiëntie heb je niet altijd in de hand, maar de focus moet er altijd zijn. Je kunt je niet goed voelen of minder voetballen, maar dan is dat voor de hele match. Nu was het een slechte eerste helft en goede tweede helft. Dat ligt dan niet aan een slechte dag, maar wel aan de focus en de drive. Zoiets mag je niet laten gebeuren. Zeker niet in de Europa League. Als je denkt dat het allemaal wel zal gaan, dan kom je terug van een kale reis. Laat ons hopen dat het dit keer anders is.”

“Iedereen die meegereisd is, is fit. Als we ons kwalificeren, dan zal dit een moment zijn dat bijblijft. De naam van Omonoia zal misschien niet per se blijven hangen, maar de spelers krijgen wel de kans om iets te doen waarover gesproken zal worden.”