"Nieuwe competitie, nieuwe ambities"

"Nieuwe competitie, nieuwe ambities"

Speeldag 1 - Croky Cup - 25-09-2019 om 20:30 u

Een nieuwe match, een nieuwe competitie. Het wordt stillaan een gewoonte. Woendsdag spelen we onze eerste match in de Beker van België. In de 1/16de finales van de Croky Cup spelen we op 25/09 om 20u30 op bezoek bij Eendracht Aalst. Jess Thorup en Jean-Luc Dompé blikten vooruit naar de Oost-Vlaamse derby.

Voor onze coach is de eerste bekerwedstrijd de ideale gelegenheid om enkele wissels door te voeren: "Het is geen gemakkelijke beslissing om te kiezen wie er aan de aftrap verschijnt. Enerzijds wil ik automatismen behouden maar anderzijds wil ik andere jongens de kans geven om zich te tonen. De beker is de derde competitie waarin we dit seizoen actief zijn. De bekermatch tegen Eendracht Aalst zal kansen bieden aan jongens die minder spelen. Het is het moment om te tonen dat ze er klaar voor zijn. Hoe dan ook zal er een team staan waar ik vertrouwen in heb. Wie dat zullen zijn, ga ik nog niet verklappen (lacht)."

Afgelopen zondag speelde KAA Gent gelijk op bezoek bij SV Zulte Waregem. Niet de puntendeling, maar de rode kaart van Vadis Odjidja is de meest besproken fase van die match. Onze coach is verwonderd: "We gaan tegen de beslissing in. Toen ik na de match tegen Zulte Waregem aan de scheidsrechter vroeg wat er gaande was in die fase zei hij me dat hij zag dat Vadis het niet expres deed. Als ik dan achteraf de beelden zie dan begrijp ik niet hoe dat rood kan zijn. Hoe dan ook vind ik de schorsing van drie speeldagen ongeloofelijk. Hopelijk wordt er snel een uitspraak gedaan waar in iedereen zich kan vinden. Vadis kan alleszins tegen Eendracht Aalst spelen, of hij start zien jullie morgen wel."

Met Bart Van Renterghem treft Jess Thorup een bekend gezicht bij de tegenstander: "Toen hij trainer was van de beloften bij Gent werkten we nauw samen. Ik ken hem als een hardwerkende coach. Hij kent mijn filosofie als coach dus ik zal hem niet snel verrassen tijdens de match, maar dat hoort bij voetbal. Zal sowieso een aangenaam weerzien zijn."

Jean-Luc Dompé: "We willen ook in de beker zo ver mogelijk geraken"

Jean-Luc Dompé kijkt uit naar de match van morgen: "Doordat we op drie fronten actief zijn bestaat de kans dat er geroteerd zal worden. Het is dan aan de jongens die minuten krijgen om zich te bewijzen. Het is een extra motivatie om een goede prestatie neer te zetten. Dat we de bekerfinale verloren, motiveert ons misschien nog meer. Als speler wil je je dan bewijzen en dat zal in Aalst niet anders zijn. Bij de beker kan je moeilijk voorspellen waar je zal eindigen als ploeg. Het is een competitie waar je altijd voor verrassingen komt te staan maar ik steek niet onder stoelen of banken dat we zo ver mogelijk willen geraken. We zijn topsporters en winnaars dus enkel deelnemen is niet voldoende, dat lijkt me evident" concludeerde Jean-Luc Dompé.