4
  • Giorgi Kvilitaia 9', 60'
  • Yuya Kubo 70'
  • Dylan Mbayo 84'

In de 1/16de finales van de Croky Cup stonden de Buffalo's voor een korte verplaatsing naar Eendracht Aalst. De Ajuinen, tegenwoordig actief in de tweede amateurklasse, waren massaal opgekomen en zorgden voor een uitverkocht en erg sfeervol Pierre Cornelisstadion. Door de erg drukke kalender verkoos Jess Thorup om volop te roteren. In vergelijking met de wedstrijd op Zulte Waregem bleef enkel nog Odjidja over in de basiself.

Het thuispubliek hoopte op een stunt en zag al snel een eerste mogelijkheid, maar Mitu mikte de bal wel erg ver naast. Het zou een van de weinige keren blijken dat de bal in de eerste helft in de buurt van Coosemans kwam. kans aan de Kvilitaia mocht in de spits starten en liet zich al snel opmerken. Na goed storen ging doelman De Vriendt in de fout en kon Kvilitaia de bal makkelijk binnen leggen (0-1).

Nog binnen het eerste kwartier werd de stand al bijna verdubbeld, maar een vrije trap werd tegen de paal verlengd. Gent monopoliseerde de bal en stak regelmatig de neus aan het venster. Dejaegere werd door De Vriendt van een doelpunt gehouden en Dompé knalde uit een scherpe hoek net buiten het doelkader. Nauwelijks enkele seconden ver in de tweede helft was diezelfde Dompé opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn verraderlijke voorzet-schot werd door De Vriendt nog uit doel geslagen.

Doordat de score niet opgedreven werd, bleef het thuispubliek geloven in een ommekeer, maar op het uur werd die hoop de kop ingedrukt. Kvilitaia kapte in de zestien rustig zijn mannetje uit en legde beheerst binnen (0-2). Nog eens tien minuten later was het pleit helemaal beslecht toen Kubo op aangeven van Kvilitaia netjes in de korte hoek voorbij De Vriendt binnen schoot (0-3).

Zo'n tien minuten voor tijd gunde Thorup de jonge nieuwkomer Dylan Mbayo zijn eerste speelminuten in het Gentse shirt. Het werd een debuut in stijl, want na nauwelijks vijf minuten glipte hij weg door de verdediging en legde rustig binnen (0-4). Een minuutje eerder hadden de Aalstenaars de eerredder op de lat zien belanden. Het maakte weinig uit, want het was toen al lang duidelijk dat de Buffalo's de kwalificatie voor de 1/8ste finales op zak hadden.