💬 Reacties na KAA Gent - KAS Eupen

💬 Reacties na KAA Gent - KAS Eupen

Speeldag 8 - Jupiler Pro League - 24-09-2023 om 19:15 u

Een spannend avondje in de Arena. Doelpunten, een penalty en een rode kaart. Veel om na te kaarten. We spraken met doelpuntenmakers Tarik Tissoudali en Sven Kums. Hein Vanhaezebrouck gaf zijn analyse in de persconferentie.

Hein Vanhaezebrouck: "Zelden zo een verschil gezien tussen beide helften”

Tarik Tissoudali: "Probeer altijd alles te geven"

Tarik Tissoudali was medearchitect van een metamorfose na de rust en dat met een man minder. "Hoe kunnen we zo de eerste helft spelen. Onze prestatie na de rust is hoe het voor eigen publiek altijd moet zijn. Dat moet de logica zelve zijn”, klonk de Marokkaanse Nederlander plichtsbewust.

Zijn eerste van de competitie was van levensbelang om aan de top te blijven – het was lang geleden. “Ik voelde van alles eigenlijk. Het belangrijkste is dat het de winning goal was. Thuis mogen wij geen punten laten liggen. Dat ik daar mijn steentje aan kon bijdragen, stemt me tevreden. Ik probeer altijd alles te geven en energie in het team te brengen.”

Niet toevallig viel die winner alweer na een corner – wat is het geheim? “We trainen er heel vaak op en hebben goede cornernemers en lengte in de ploeg”, klonk de logische uitleg. “Dat maakt ons volledig team zo gevaarlijk op standaardsituaties.” (RG)

Sven Kums: "Bewezen dat ik nog snel ben"

Als de kippen was Sven Kums erbij om na de gemiste penalty de gelijkmaker enig mooi binnen te schieten. “Ik weet ook niet hoe”, grijnsde de Dilbekenaar. “Iemand was aan het lachen met mijn schoenen – model Crazy Fast’ en ik wou blijkbaar het tegendeel bewijzen”, aldus de 35-jarige.

De patron kreeg eens rust, maar dat werd hem geen 90 minuten gegund. “Ik kréég rust, maar zelf vind ik niet dat ik dat nodig heb”, lachte de draaischijf. “Maar oké, het is heel druk en dus misschien niet slecht om het even rustiger aan te doen. Het is altijd afwegen wanneer het best dat momentje genomen wordt.”

Numero 1, maar scherp starten zit wel niet in het DNA van deze ploeg. “Inderdaad, zeker na Europese matchen heb ik het gevoel. We waren veel te laks en dat was niet de eerste keer. Misschien moeten we eens bespreken om niet direct hoog druk te zetten maar het eerste kwartier benutten om in de wedstrijd te komen.”

Het niet meer zo jong veulen lijkt zijn tweede jeugd te beleven. “Haha, er is wel een generatiekloof, hoor. Samen met Laurent ben ik veruit de oudste, maar op het veld heb ik daar geen last van. Gewoon meegaan met hun flow. Ik wil niet dat ze zeggen: ‘We moeten met die ouwe spelen en die kan niet meer mee’. En voor de rest amuseer ik mij enorm.” (RG)


#COBW #GNTEUP #JPL