Our Victory Starts Here: Nieuw seizoen in ePro League

Our Victory Starts Here: Nieuw seizoen in ePro League

De ePro League - de virtuele variant van onze voetbalcompetitie - is aan zijn 6e seizoen toe! Na een heel mooi parcours vorig jaar pakken we dit jaar uit met een nieuwe speler én een nieuwe partner. Kom hieronder alles te weten over het aangepaste format, onze partners en uiteraard wie KAA Gent zal vertegenwoordigen dit seizoen.  

ENTER THE PLAYER

KAA Gent werkt samen met We Are Esports, verantwoordelijk voor het scouten, rekruteren en ondersteunen van getalenteerde spelers die onze club vertegenwoordigen in de ePro League. Voor het nieuwe seizoen kwamen we zo terecht bij Umut Tasdemir, een veelbelovende speler. Dat hij talent heeft, blijkt onder meer uit zijn toetreding tot de prestigieuze RBFA esports Academy van de Belgische voetbalbond, die de eDevils opleidt. 

Interview met Umut bij VRT NWS

ePRO LEAGUE

De ePro League gaat van start op woensdag 14 februari en  bestaat uit de 16 eerste klasseploegen die net als in de Jupiler Pro League tegen elkaar spelen. In dit geval niet op het grasveld, maar wel online. De game heet niet langer FIFA, maar werd omgedoopt tot  EAFC24. Aan het spel zelf is weinig veranderd.    

FORMAT

In totaal zullen er 15 matchen worden afgewerkt die worden opgenomen tijdens 5 speeldagen op een offline locatie in Brussel. Een wedstrijd duurt 18 (2 keer 9) minuten. De top-7 stoot vervolgens door naar de play-offs qualifiers, aangevuld met 1 team uit de ePro League Open: een toernooiformule waar elke fan aan kan deelnemen. 

De uiteindelijke winnaar van de ePro League kwalificeert zich voor de volgende competities: de groepsfase van de eChampions League en de play-offs van de EAFC Wereldbeker. 

Over We Are Esports

We Are Esports is een agency dat zich inzet om KAA Gent de digitale arena in te sturen en helpt de club met het opbouwen en voeden van een sterk groeiende community.

Een essentieel onderdeel van onze strategie is het gebruik van de vernieuwde esports lounge in de KAA Gent Arena. Deze ruimte zal dienen als de belangrijkste plek voor alle esports gerelateerde activiteiten. Van het organiseren van evenementen voor contentmakers en partners tot het bieden van een hub voor studenten en enthousiastelingen.

Onze esports lounge staat op het punt de aangewezen bestemming te worden voor degenen die gepassioneerd zijn over gaming. Het eerste evenement in de esports-lounge was alvast een daverend succes! Tijdens KAA Gent - KV Mechelen kwamen influencers zoals Espe, Bambiii, AntO_oNNN, Frapsel, Twoosie, ZicZacKitty, MrDoorey, jNoxx bijeen voor een onvergetelijke avond.

"Onze passie is een inclusieve ruimte creëren waar esports-liefhebbers, gamers en voetbalfans samen kunnen komen om hun liefde voor het spel te delen. Onze inspanningen op het gebied van contentcreatie zullen ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt, of je nu juicht voor KAA Gent op het veld of het digitale speelveld domineert." Arne Miechielssens - We Are esports

WEBSITE WE ARE ESPORTS

Over Combell 

Onze hoofdpartner Combell is dé online hosting-specialist. Van je eigen domeinnaam en website of webshop tot online samenwerken, je vindt er altijd een oplossing op maat. Als absolute marktleider in hostingdiensten voor bedrijven, IT integratoren en software ontwikkelaars, is Combell sinds 1999 uitgegroeid tot de meest betrouwbare partner. 

WEBSITE COMBELL

 

VOLG UMUT IN DE EPROLEAGUE 


esports