Aanvoerster Nia Elyn blijft twee jaar langer bij blauw-wit

Aanvoerster Nia Elyn blijft twee jaar langer bij blauw-wit

Aanvoerster Nia Elyn is nu bezig aan haar derde seizoen in de hoofdmacht van KAA Gent Ladies en dat is zeker niet haar laatste. Gedurende de komende twee seizoenen blijft de Oost-Vlaamse de rots in de branding van de defensie. Nu staat de teller van de centrale verdedigster op 59 wedstrijden op het hoogste niveau. Daarin wist ze al één keertje te scoren. Dit seizoen leidde ze het team al acht keer naar een clean sheet.

"Ik voel me thuis in Gent", opent onze aanvoerster. "Ik geloof sterk in onze coach en kan me volledig vinden in zijn visie en werkwijze. Ik heb vertrouwen in wat de toekomst brengt. Ik hoop nog meer te kunnen bereiken met Gent, zowel wat resultaten betreft als ook de samenwerking met de mannen en de omkadering. Bovendien hebben we een hecht team waarbij plezier centraal staat en dat vind ik heel belangrijk om mezelf te kunnen zijn."

Coach Jorn Van Ginderdeuren is opgetogen dat de negentienjarige verdedigster ook gedurende de twee komende seizoenen in het blauw-wit te zien is. "Ik ben bijzonder trots dat een speelster met de kwaliteiten van Nia opnieuw kiest om te verlengen bij ons. Op haar leeftijd kan ze al bijzonder wat adelbrieven voorleggen", vertelt Van Ginderdeuren. Nia is onder andere jeugdinternational bij de WU23. "Het toont aan dat we binnen de club bezig zijn met een mooi project en dat talentvolle speelsters hier ook voor durven kiezen. Nia is een echte Buffalo met een blauw-wit hart. Ik kijk er dan ook naar uit om met haar als kapitein samen verder stappen te zetten binnen het professionaliseren van onze werking", kijkt Van Ginderdeuren gemotiveerd naar de toekomst.

Op het einde van haar nieuwe contract kan Nia terugkijken op maar liefst tien jaar bij KAA Gent Ladies. "Mijn evolutie van jonge speelster tot kapitein van het team is voor mij een bijzondere ervaring geweest", vertelt onze kapitein. "In de jeugd ben ik altijd al iemand geweest die de groepssfeer in de gaten hield en ervoor zorgde dat nieuwkomers zich welkom voelden. Het leiderschap zit wel in mij, zeker als ik me comfortabel voel in een groep."

Nu kijkt onze aanvoerster vol enthousiasme uit naar de komende weken. Daarin kunnen onze Ladies zich in twee duels tegen KV Mechelen (U) en Club YLA (T) verzekeren van deelname aan Play-Off 1. Ook strijden ze op 16 maart nog bij Club YLA voor een ticket voor de finale van de Beker van België. "We staan nu voor een veelbelovend programma. Aan het begin van het seizoen stelden we ambitieuze doelen om Play-Off 1 te halen en verder dan vorig seizoen te komen in de bekercompetitie", vertelt Elyn. "Bovendien kijk ik ook uit naar de toekomst en de groei van onze prachtige club."