Afsluiter van het seizoen draait uit op domper

Als laatste opdracht van dit seizoen trokken onze Ladies richting Leuven. Na een verdienstelijke openingsfase won Leuven uiteindelijk met zware 7-0 cijfers. Een ware domper na een knap seizoen dat onze Ladies afsluiten op de vijfde plek in de Lotto Super League.

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen dropte coach Jorn Van Ginderdeuren Fiebe Schelfhout en Minke Plate in de basis. Voor beide was het hun eerste basisplek in de hoofdmacht. Voor de afsluiter van deze jaargang van de Lotto Super League werd de ziekenboeg van onze Ladies nog ietsje groter. Alixe Bosteels blesseerde zich op de allerlaatste training aan haar knie. Op een diagnose is het wel nog wachten.

Onze Ladies slaagden er aanvankelijk in om Leuven goed vast te zetten. De laatste bal kwam er wel moeilijk uit. Na een kwartier kon de thuisploeg stelselmatig dichter bij het doel van Riet Maes komen. Halfweg de eerste periode viel Janssen de diepte goed aan. Één op één kon Maes haar niet meer van de openingsgoal houden. Niet veel later lukte Kuijpers de 2-0 na een snelle omschakeling. Maes hield die stand enkele minuten later met een uitstekende beenveeg op het bord. Kort voor de pauze slaagde Leuven er toch nog in een derde doelpunt te maken. Na een warrige fase volgend op een corner kon Reynders de 3-0 tegen de netten werken.

Na de pauze kregen Retsin en Plate nog twee kansen om tegen te prikken. Uiteindelijk nam Leuven opnieuw over wanneer topschutter Zomers nog van de bank kwam. Iets na het uur scoorde ze de 4-0. In de vijf minuten daarna scoorde Eurlings nog tweemaal. Kort voor affluiten legde een andere invalster, Priem de 7-0 eindstand vast.

De overdreven uitslag zorgt voor een zure nasmaak na een seizoen om trots op te zijn. Onze Ladies knokten zich met de jongste kern in de hoogste afdeling naar een sterke vijfde plaats. Nu volgt voor vele speelsters eerst nog de blok. Daarna mogen ze genieten van wat welverdiende rust.