Ladies houden Anderlecht in toom

Ladies houden Anderlecht in toom

KAA Gent Ladies mocht vrijdagavond hun nieuwe campagne in de Lotto Super League op gang trappen tegen landskampioen RSC Anderlecht. Direct een stevige wedstrijd om mee van start te gaan. De speelsters van Jorn Van Ginderdeuren stapten alleszins vol vertrouwen het veld op nadat vorig weekend nog een knappe oefenzege geboekt werd tegen ADO Den Haag.

De Buffalo's probeerden paars-wit hoog vast te zetten. In de eerste helft leverde dit ook meermaals dreiging op. Het was echter wel na een hoekschop dat aanvoerster Nia Elyn de grootste blauwwitte kans versierde. Haar schot werd net voor doel gekeerd. Achterin was het opletten voor het aanvalsgeweld uit de hoofdstad. Doelvrouw Riet Maes kwam meermaals knap tussen.

Ook in de tweede helft toonden de Ladies zich offensief ingesteld. Na een snelle tegenaanval kon Fleur Van Daele uithalen maar ook haar schot werd afgeblokt. In de slotfase toonde de Gentse achterhoede zich nog enkele keren zeer allert. Riet Maes moest nog een paar keer tussenkomen maar het bleef bij een puntendeling na een puike prestatie.

Trainer Jorn Van Ginderdeuren: "We hebben vanuit een goede organisatie met de juiste intensiteit het punt thuis gehouden tegen de landskampioen. We zijn tevreden met deze eerste prestatie in de Lotte Super League. Nu moeten we volgende week op deze prestatie verderbouwen."