Ladies verliezen na verdienstelijke wedstrijd

Zaterdagavond trokken onze Ladies naar de uitredende landskampioen: RSCA Women. Na de vlotte zege tegen KV Mechelen bracht Jorn Van Ginderdeuren voor de derde op een volgende match dezelfde elf aan de aftrap.

In wisselvallende weersomstandigheden trokken onze Buffalo’s enthousiast naar voor. De eerste dreiging kwam dan ook van blauwwit via middenveldster Elfi Maass. Het spel ging goed op en neer. Het was Anderlecht dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Na een vrije trap bleef de bal hangen en ex-Buffalo Jacobs kon de 1-0 tegen de touwen werken. Onze Ladies lieten hun kop niet hangen maar op slag van rust kwam de thuisploeg op een dubbele voorsprong na een strafschop. Goalie Riet Maes lag in de goede hoek maar kon de elfmeter van Wijnants niet stoppen.

Ondanks de 2-0 ruststand kwamen onze Buffalo’s met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Middenveldster Emma Van Britsom kwam tot twee keer toe dicht bij de aansluitingstreffer. Haar puike schoten werden echter evenveel keer gekeerd door de thuisgoalie. Na een handvol kansen in het slot van de partij lukte scoren finaal niet meer. Onze Buffalo’s leverden een sterke prestatie maar de punten blijven in de hoofdstad.

Onze Ladies blijven wel op plek vijf staan in de rangschikking. Na de interlandbreak trekken Van Ginderdeuren & co naar het Regenboogstadion in Waregem.

Jorn Van Ginderdeuren: “We mogen tevreden zijn met het geleverde spel maar tegen de landskampioen moet je je kansen afmaken. We kunnen wel verder bouwen op de prestatie in de tweede helft waar we voetballend vermogen koppelden aan intensiteit bij het druk zetten.”