Reacties na Club Brugge - KAA Gent

Reacties na Club Brugge - KAA Gent

Speeldag 27 - JPL - 26-02-2023 om 13:30 u

Onze Buffalo's hebben gestreden maar de vermoeidheid was merkbaar na de slopende partij in de Conference League eerder deze week. 

 

Gift Orban: "Ik weet niet wat de VAR doet in België"

Wat als... de VAR nu eens gewoon zijn werk zou doen? Wat als de VAR gewoon óók zou zien wat alle toeschouwers én TV-kijkers hebben gezien? Dan zou hij ‘rood’ roépen in het oor van arbiter Erik Lambrechts. Niet als fan van Marco Borsato, maar omdat een elleboogstoot op een voetbalveld niet hoort. Slachtoffer Orban was na de match nog steeds sprakeloos. “Ik weet niet wat de VAR doet in België”, stamelde hij na enkele seconden van stilte.

Het ongeloof was groot. “Iedereen heeft de beelden gezien – er is geen enkele twijfel nodig. De bestaansreden van de VAR is net om zo’n acties te zien en te bestraffen. Bekijk mijn mond (die er wat gehavend uitzag, red.)”. “Er kwam bloed uit zijn mond”, zei zelfs Brugs kapitein Hans Vanaken. De jonge spits vervolledigde: “Als je dat ziet, moet je als scheidsrechter je assistent contacteren en vragen: ‘Wat is er hier gebeurd?’. In de plaats zat hij tegen mij te roepen”. De arbitrale leiding besloot echter solidair te zijn en te doen alsof hun neus bloedde - begrijpe wie begrijpen kan.

Orbans furie was nog niet ten einde. “Als zoiets gebeurt in een kleine competitie – zonder VAR –, kan je er nog enigszins begrip voor opbrengen, maar nu… Het is niet aan mij om hun werk te beoordelen, maar dat ze gewoon eens hun werk doen. Dit is een grote competitie, hé.” Zijn lichaamstaal verried één ding; een schande. En weg was hij, de bus op. Met een gehavende mond en een geest vol ongeloof. (RG)

Sven Kums: "Het is onbegrijpelijk"

De jarige Sven Kums – 35 kaarsjes mocht hij uitblazen – kreeg op deze zonovergoten zondag een tripje Brugge ‘cadeau’. “Het begin was voor hen, maar na een half uur moest er een kantelpunt gekomen zijn. Rood was de enige correcte beslissing en dan stonden zij met 10 en zou het een heel andere wedstrijd geworden zijn. Het Is onbegrijpelijk. Tijdens de laatste penaltyfase voor Brugge had de scheidsrechter dan plots wel vijf minuten tijd om te luisteren naar de VAR, terwijl hij bij een cruciale fase met de rode kaart zelfs geen vijf seconden luisterde. Hij zei dat er helemaal niets aan was. Onbegrijpelijk”, herhaalde hij.

Na de Europese victorie donderdagnacht leek na de rust de vermoeidheid te spelen. “Dat zag je inderdaad wel. Voor ons werd het moeilijker en zij werden dominanter. Maar oké, het had gewoon anders kunnen lopen”. (RG)