Vertimmerd KAA Gent Ladies moet punten aan Genk Ladies laten

Door de schorsing van Jasmien Mathys alsook de blessures van Fran Meersman en Nena Retsin moest trainer Jorn Van Ginderdeuren zijn ploeg wat herschikken. Op die manier kwam de 19-jarige middenveldster Sirine Bouharat voor het eerst aan de aftrap. Ook werd Gaëlle Nierynck gerecupereerd na twee weken blessureleed. Zij kon echter wel nog geen volledige wedstrijd volmaken.

SAMENVATTING

Beide ploegen stonden met offensieve intenties aan de aftrap. Het was echter wel Genk Ladies dat na een goede tien minuten via Petry op de tegenaanval kon scoren. De Buffalo’s waren zoekende in de eerste helft. Spits Amber Maximus kon halverwege die eerste periode de goed infiltrerende Bouharat vinden. Door een gepaste tussenkomst van de Genkse goalie kon zij evenwel niet afdrukken. De Limburgse bezoeksters maakten er tien minuten voor de pauze nog 0-2 van via De Meester.

Na de pauze was er beterschap aan Gentse zijde. Het tweede bedrijf was nog geen minuut bezig of Fleur Van Daele en Emma Van Britsom konden in een en dezelfde fase gevaarlijk zijn. Kort daarna behoede een sterk keepende Riet Maes de Buffalo’s voor een derde tegentreffer. Niet veel later scoorde de Marokkaanse Bouharat de aansluitingstreffer nadat Van Seijst Van Daele eerst nog van een doelpunt kon houden. Gedurende de volgende tien minuten ging KAA Gent Ladies naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Aanvoerster Van Mingeroet kwam hier nog het dichtste bij na een derde op een volgende hoekschop voor de thuisploeg. Haar schot werd nog door een Genks been uit de doelmond gehouden.

Met nog vijfentwintig minuten op de klok liet Van Ginderdeuren de 17-jarige Fiebe Schelfhout achterin debuteren. Maar ook zij kon niet voorkomen dat Vanzeir met nog een goed kwartier te spelen een rebound kon binnenwerken. De wedstrijd ging op slot. Enkel de ingevallen Nierynck kon zich nog eens knap doorzetten op links. Maar eindstation Alixe Bosteels kon geen tweede Gentse treffer meer lukken.

De Buffalo’s konden zich na rust toch herpakken na een mindere eerste helft maar punten sprokkelen tegen bekerfinalist Genk Ladies zat er niet meer in. Met nog matchen tegen Standard, OHL en Anderlecht wachten nu nog de drie hoogst geklasseerde teams in het klassement alvorens het tussenseizoen aangevat wordt.