Blitzkrieg en volharding leveren gouden driepunter op

Na acht minuten stonden onze Ladies al op een dubbele voorsprong. Amber Maximus en Alixe Bosteels schoten meteen met scherp. Het was de start van een zeer dominante eerste helft. In de tweede periode overleefde een weerbaar blauw-wit het Genkse tegenoffensief. Uiteindelijk werd de felbevochten zege met het kleinste verschil over de streep getrokken.

Na de lange busrit naar Genk stuurde coach Jorn Van Ginderdeuren een bijna ongewijzigd elftal de wei in. Fleur Van Daele verdween uit basis. Zij scoorde elf dagen geleden in het slot van de wedstrijd nog de gelijkmaker tegen Genk. Haar vervanger was spits Amber Maximus.

Het verhaal van deze Genk – Gent begint bij Maximus. Karlijn Helsen bediende haar met een knap steekballetje. Maximus schoof de openingsgoal na zes minuten spelen beheerst naast de Genkse goalie in doel. Twee minuten later was Helsen opnieuw de aangever met dienst. Deze keer was Bosteels het eindstation van een nieuwe vlotte aanval. Bosteels voelde zich duidelijk in haar sas. Na een knappe panna kon ze Maximus voor doel bedienen. Licht uit balans kon ze onvoldoende afdrukken om de derde tegen de touwen te werken. Met twee doelpunten en een handvol kansen was 0-2 een meer dan terechte ruststand.

De thuisploeg kwam gretiger uit de kleedkamer en probeerde de bakens meteen te verzetten. Onze Ladies moesten het spel een goed kwartier ondergaan. Daarin lukte Bosmans de aansluitingstreffer. Na kansen van Van Britsom en de ingevallen Van Daele herpakten onze Buffalo’s zich. De wedstrijd ging goed op en neer richting het einde. Een sterk keepende Riet Maes hield de thuisploeg in het slot met een uitstekende reflex nog van de gelijkmaker.

Dankzij de 1-2 overwinning nemen onze Ladies afstand van de naaste belagers in de strijd om plek vier. De kloof met de vijfde in de klassering bedraagt nu vijf punten. De volgende opdracht is de Slag om Vlaanderen. We ontvangen Club YLA op 4 mei (13:30) voor een nieuwe belangrijke wedstrijd met oog op plaats vier.

Jorn Van Ginderdeuren: “We speelden een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft legden we mooie combinaties op de mat die resulteerden in enkele doelkansen. Het was één van onze betere helften van het seizoen. In de tweede helft moesten we de druk van Genk ondergaan. Daarin zijn we een paar keer goed weggekomen. Groot compliment aan onze ploeg om de zege op karakter over de streep te trekken.”