Ladies halen met Zoë Van Wijmeersch eerste versterking binnen

Ladies halen met Zoë Van Wijmeersch eerste versterking binnen

Zoë Van Wijmeersch verdedigt de komende twee jaar het Gentse doelvlak. Ze is eerste nieuwkomer bij onze Ladies en komt over van Club YLA. Hiermee keert ze terug naar het oude nest. Voor haar passage bij blauw-zwart speelde ze namelijk al in onze eigen jeugdreeksen. De 18-jarige goalie kwam in totaal ook al negen keer uit voor de jeugdelftallen van de Red Flames (WU16 en WU17). 

"KAA Gent Ladies straalt een echte familiale sfeer uit", opent Zoë. "Het lijkt me een team waarbinnen je je zeker thuis kunt voelen. Je ziet een jonge, hechte ploeg op het veld staan die hard voor elkaar werkt en steeds mooi voetbal probeert te brengen. Ik ben dan ook zeer blij met deze unieke kans om deel te mogen uitmaken van dit team. Ik hoop dat we samen mooie resultaten kunnen behalen."

"Zoë is een jonge, gedreven en vooral leergierige keepster. De motivatie om beter te worden is groot", vertelt coach Jorn Van Ginderdeuren enthousiast. "Om stappen te zetten in haar leerproces is het belangrijk om iemand naast haar te kunnen plaatsen met kwaliteit en ervaring. Met Riet beschikken we over een eerste keepster die Zoë zonder twijfel zal uitdagen om beter te worden. De tips en tricks zal ze er gratis bij krijgen waardoor ze naar de toekomst toe een completere keepster zal worden." 

De wil om stappen te zetten is alleszins aanwezig bij Zoë. "Ik zie mezelf als iemand die hard werkt, zowel op het veld als daarbuiten. Met een glimlach op mijn gezicht geef ik altijd mijn volle inzet. Ik ben een keepster die graag meevoetbalt en goede technische vaardigheden bezit. Ik streef er altijd naar om mooi voetbal te brengen en steeds oplossingen te bieden aan mijn teamgenoten. Ik probeer altijd om anderen te helpen, zowel op als naast het veld", geeft Zoë nog mee.