KAA Gent - Standard Luik: Pre-Match Facts | Voorbeschouwing

KAA Gent - Standard Luik: Pre-Match Facts | Voorbeschouwing

Pre-match facts

● KAA Gent won acht van de laatste tien thuisduels met Standard Luik in de Jupiler Pro League; alleen in april 2018 (1-3) en april 2019 (1-2) slaagde Gent hier niet in, beide keren in Play-off I.

● KAA Gent won drie van de laatste vijf competitieduels (G1, V1), evenveel als van de eerste tien duels dit seizoen (G2, V5).

● Standard Luik bleef ongeslagen in de vijf Jupiler Pro League-duels onder de nieuwe trainer Luka Elsner (W1, G4), nadat het vier van de laatste vijf duels onder Mbaye Leye had verloren.

● KAA Gent verloor twee van de laatste vier thuisduels in de Jupiler Pro League (W2), evenveel als van de zestien thuiswedstrijden daarvoor (W10, G4); de Buffalo’s kunnen voor het eerst sinds april-mei 2019 twee opeenvolgende thuisduels verliezen binnen hetzelfde seizoen in 1A.

● Standard won slechts één van de laatste vijf uitwedstrijden in de Jupiler Pro League (G2, V2): tegen RFC Seraing op 11 september (0-1).

● Alleen KV Kortrijk (14) deed meer doelpogingen na een snelle uitbraak dan KAA Gent (11) in de Jupiler Pro League dit seizoen.

● Standard Luik kreeg dit kalenderjaar 33 tegendoelpunten in uitduels in de Jupiler Pro League, na KRC Genk (37) het hoogste aantal van alle ploegen in de competitie.

● Standard Luik is het team met de meeste geslaagde tackles in de Jupiler Pro League 2021/22 (190).

● Tarik Tissoudali deed dit seizoen negentien doelpogingen na een 'carry' in de Jupiler Pro League, meer dan iedere andere speler in de competitie.

Ereronde Kenny De Ketele

Nu zondag hebben we niemand minder dan Kenny De Ketele op bezoek. Kenny zette recent een punt achter zijn carrière met als kers op de taart de eindoverwinning in de Zesdaagse van Gent. Een ideaal moment om hem een passend afscheid te geven van het Gentse publiek met een ereronde in de Ghelamco Arena samen met de 3 winnaars van onze wedstrijd hiervoor.

Voorbeschouwing met Hein Vanhaezebrouck vanuit Cyprus


COBW