Revalidatieupdate Tarik Tissoudali

Revalidatieupdate Tarik Tissoudali

Hoe gaat het nog met Tarik Tissoudali? Zes maanden nadat hij een zware knieblessure opliep, werkt hij elke dag keihard aan zijn comeback. Zijn terugkeer is nog niet voor meteen, maar komt wel stilaan in zicht. 

“Dribbelen met de bal, draaien en keren, bijna op 100 procent sprinten, … Het zijn allemaal dingen die ik momenteel doe op training”, vertelde Tarik op zijn persconferentie. “Met voluit schieten moet ik wel nog wat wachten. Momenteel train ik 4 keer per week individueel buiten en 2 keer binnen, in de gym.” 


“Over twee weken zal ik wellicht eens met de groep mogen trainen, en daarna zien we weer verder. Ik kan nog geen datum op mijn comeback kleven. We bekijken het week per week en ik luister naar de medische staf.”

“Alles is tot nu volgens plan verlopen, hopelijk blijft dat zo. Mijn vetpercentage is bovendien nog nooit zo laag geweest. Minder vet, meer spieren. Ik had ook een voorgeschiedenis met die knie. Die zal straks sterker zijn dan voorheen.”

“Ik ben heel blij met de manier waarop de club me begeleidt. De medische staf, de psycholoog, de diëtist, … Iedereen heeft volle aandacht voor mij. Matti Mortier is onze hoofdkinesist. Hij is dagelijks met me bezig en onze band is heel goed. Matti stuurt me zelfs berichtjes wanneer ik thuis ben. Ik heb echt alle vertrouwen in hem.”

Coach Hein Vanhaezebrouck bevestigt: “Matti levert fantastisch werk met Tarik. Hij moet hem soms wat pushen, want Tarik is nog voorzichtig met zijn knie. Begrijpelijk. De dag dat Tarik terug is, zal hij Matti heel erg dankbaar zijn. Stap per stap nu eerst, en daar is Tarik gelukkig heel nuchter in.”


#COBW #TISSOUDALI