Veel beterschap Arjen!

Veel beterschap Arjen!

Arjen T’Sjoen – een jonge officiële refereevan KAA Gent (16 jaar) en ook actief in het Referee project van de onderbouw – is zaterdag tijdens een officiële wedstrijd tussen Heusden en Tenstar Melle het slachtoffer geworden van zware fysieke agressie door een speler van Tenstar Melle. Dit werd ons gemeld door Luc Van Acker, Referee Ambassador van KAA Gent.

Betrokken speler gaf een vuistslag in het aangezicht van Arjen. Arjen liep fysiek letsel op. De betrokken speler is door Tenstar Melle onmiddellijk geschrapt van de ledenlijst van de club.

Een zoveelste geval van agressie ten aanzien van scheidsrechters. Een recent onderzoek van de KU Leuven (oktober 2014) wijst erop dat 85 % van de referees op één of ander manier met agressie geconfronteerd wordt.

Arjen T'Sjoen hier samen met ander jong Gents referee-talent van het Referee Project (de jongen met het groene T-shirt achteraan rechts)

De komende weken zullen we Arjen vanuit het referee-project ook verder opvangen.

Wij doen bij deze een oproep aan alle supporters, sympathisanten, voetballers en voetbalouders om Arjen een bemoedigend woord te sturen via:

- een mail op zijn mailadres arjents@gmail.com

- een kaartje naar Arjen T'Sjoen, Schriekstraat 23, 9270 Kalken

 

De spelers en staf stuurden Arjen al een kaartje. Jullie ook? Alvast bedankt Buffalo's!

 

Teken de petitie: Ik zwijg tegen de ref

We herinneren iedereen bij deze ook nog eens aan de warme oproep en de petitie van jeugdtrainer Pieter Bergé waarin hij alle coaches en ploegafgevaardigden oproept om vanaf nu hun mond te houden tegenover de scheidsrechters. U vindt zijn open brief hier. De petitie kan u hier tekenen

Referee Ambassador Project KAA Gent en KBVB

Net omdat het Belgisch jeugd- en amateurvoetbal zo lijdt onder een groot tekort aan jonge scheidsrechters zijn projecten als het Referee Ambassador Project nodig. Het project is net er op gericht om jonge mensen als Arjen goed te begeleiden bij het uitoefenen van hun passie. Wanneer net die jonge kerels met een hart voor voetbal aangepakt worden, wordt er geraakt aan de toekomst van ons jeugd- en amateurvoetbal. Want zonder ref, geen wedstrijd.