Julien De Sart: “We hebben de finale verloren, maar krijgen een tweede kans”

Julien De Sart: “We hebben de finale verloren, maar krijgen een tweede kans”

Speeldag 1 - Europe Play-offs 2022-2023 - 28-04-2023 om 20:45 u

De nederlaag van afgelopen zondag tegen Oostende was ook voor de spelers een grote ontgoocheling. Vijf dagen later staat de eerste wedstrijd van de Europe Play-Offs evenwel al voor de deur. Julien De Sart wil er alles aan doen om via die weg alsnog een Europees ticket te pakken. 

“Iedereen was diep teleurgesteld, dat kun je je wel indenken”, vertelt Julien. “De eerste dagen na de match hebben we het wat anders aangepakt dan gebruikelijk. We hebben met z’n allen de koppen bij elkaar gestoken in een groepsgesprek. Daar hadden we nood aan om met een goeie “mindset” aan de Europe Play-Offs te beginnen.”

"Niet alles mag nu zomaar in de vuilnisbak gegooid worden." - Julien De Sart

“De sfeer zat even onder nul, want het doel dat we voor ogen hadden hebben we net niet gehaald. Dan moet je dus even herbronnen. We hebben over allerlei zaken gesproken, ook over de goeie dingen. Niet alles mag nu zomaar in de vuilnisbak gegooid worden. We hebben een fantastisch Europees parcours afgelegd, bijvoorbeeld. We hebben ook een goeie ploeg, niet alles staat of valt met één wedstrijd.”

Vanaf vrijdag beginnen Julien en zijn ploegmaats aan de Europe Play-Offs met een thuismatch tegen Westerlo. “Met Standard, Cercle en Westerlo treffen we drie sterke ploegen, dat hebben de vorige duels met hen al aangetoond. Toch we willen tonen dat we die play-offs kunnen winnen. We hebben de finale tegen Oostende verloren, maar krijgen nu een tweede kans. Die moeten we grijpen, zonder excuses. Ook volgend seizoen willen we Europees voetbal spelen. De motivatie om dat af te dwingen is er zeker en vast.”


#COBW #GNTWES