• Gift Orban 88'
KVC Westerlo
1
  • Mathias Fixelles 27'

Na de halvering van de punten begonnen de Buffalo's als leider aan de Europe Play-Offs. Castro-Montes en Fortuna waren niet fit, waardoor Hong op links werd geposteerd. Voorin kreeg Tissoudali de voorkeur op Orban. Gent begon dominant aan de partij en trok het leeuwendeel van het balbezit naar zich toe, maar rond de zestien van de bezoekers ontbrak de zorgvuldigheid om tot groot doelgevaar te komen. Pogingen van Tissoudali en Kums werden afgeblokt, Odjidja besloot op Bolat.

Westerlo kon Nardi niet echt aan het werk zetten, tot Fixelles iets voor het half uur verrassend uitpakte met een ver afstandsschot dat in de bovenhoek binnen vloog (0-1). Gent leek wat van slag door die onverwachte openingstreffer en vond voor rust geen antwoord meer.

Dat veranderde helemaal in de tweede helft. Het tempo ging de lucht in en na zeven minuten schoot Hong na een één-twee met Cuypers de gelijkmaker binnen (1-1). Drie minuten later had Kums de wedstrijd al compleet omgedraaid, nadat hij met een strakke lage trap Bolat verschalkte (2-1). Westerlo hapte naar adem en Reynolds kon maar ternauwernood zijn doelman bijstaan op de doellijn om een stiftbal van Tissoudali nog weg te keilen.

Gent consolideerde zijn voorsprong en Okumu kopte een hoekschop rakelings naast. De offensieve druk ging wel wat van de ketel, maar op een schietkans voor Dorgeles na gaf Gent defensief niets weg. Vlak voor tijd pikte de ingevallen Orban ook nog zijn doelpuntje mee, hij knalde een doorgekopte bal van Cuypers strak in de rechterhoek (3-1) en besliste daarmee de wedstrijd helemaal. Gent nam de start die het nodig had en mocht drie punten bijschrijven.