Anouk Van Der Klooster verlaat Gent na vijf jaar

Anouk Van Der Klooster verlaat Gent na vijf jaar

Na vijf seizoenen in Gent, verlaat de 23-jarige Nederlandse de Gantoise. In die periode acteerde ze eerst als sparringpartner van Nicky Evrard en later van Riet Maes. Anouk kreeg in haar derde seizoen af te rekenen met een kruisbandblessure. Maar ook na haar revalidatie bleef ze het team op en naast het veld naar een hoger niveau tillen.

"Ik heb een mooie tijd gehad bij Gent", vertelt Anouk. "Voor mij is het een zeer familiale club waarbij ik veel mensen heb leren kennen en mooie momenten op het veld beleefd heb. Als buitenlandse speelster heb ik het toch prima naar mijn zin gehad. In Gent heb ik altijd mezelf kunnen zijn."

"Anouk kan je beschrijven als een echte teamspeelster", stelt trainer Jorn Van Ginderdeuren volmondig. "Ze is iemand die ondanks haar rol als tweede keepster altijd gemotiveerd op de training stond. Op die manier tilde ze Riet ook naar een hoger niveau. We gaan haar missen als speelster maar ook als persoon. Het was zeer aangenaam om iemand als Anouk in de ploeg te hebben."