Gent swingt naar 5-1 zege tegen Zilina

Speeldag 1 - Conference League voorrondes - 27-07-2023 om 20:00 u

In de tweede voorronde van de UEFA Conference League hebben de Buffalo's een grote stap gezet richting kwalificatie voor de volgende ronde. Tegen het Slovaakse MSK Zilina was Gent doorlopend baas en de kansen volgen elkaar snel op. Voor rust bleven die nog te vaak onbenut, enkel Orban kon scoren, maar in de tweede helft gingen ze wel vlot binnen. De Sart poeierde een knappe vrije trap binnen en Cuypers kopte een puike voorzet van Samoise tegen de netten. Watanabe diepte de score nog verder uit, Kapralik kon milderen voor de bezoekers, maar het laatste woord was voor Cuypers, die de 5-1 eindstand vastlegde. De Buffalo's kunnen met een stevige bonus afreizen naar Slovakije voor de terugwedstrijd.