Reacties Julien De Sart en Davy Roef

Reacties Julien De Sart en Davy Roef

Speeldag 1 - Conference League voorrondes - 27-07-2023 om 20:00 u

Julien De Sart: "Veel op getraind met Mili"

De Gentse Feesten zijn nog maar net achter de rug of de Buffalo’s zorgden al voor een heuse afterparty – met vijf goals werd het publiek erg verwend. “Het is heel belangrijk om thuis direct goed te beginnen”, lachte Julien De Sart. “Zo starten schenkt ook veel vertrouwen. We hebben ons doel bereikt – we waren beter dan de tegenstander en zetten een grote stap richting kwalificatie. Veel beter konden we niet beginnen aan onze campagne”. En of.

De Luikenaar scoorde zelf ook wel een pareltje, op vrije trap. Dank u, meester Milicevic. “Ik was héél tevreden”, genoot de middenvelder nog duidelijk na. “Samen met Milicevic heb ik er inderdaad veel op getraind, daarom dat ik direct naar hem liep. De nieuwe bal is trouwens ook beter voor mij in vergelijking met de oude”. Het was over de hele lijn gewoonweg een goednieuwsshow.   

Wat een verwelkoming ook van de nieuwe eigenaar Sam Baro. “Was hij hier? Magnifique. Ik ben curieus, maar heb vertrouwen. De voorzitter en Michel (Louwagie, red.) hebben ons wat uitleg verschaft. Het is een goede evolutie voor de club.” Het gevoel zit alvast goed. “Il a une bonne tête, zoals we in het Frans zeggen - het ziet er een sympathieke uit”. De toekomst oogt mooi, het heden is het al zeker. (RG)

Davy Roef: "Een mooie kans om mij te tonen"

Goalie Davy Roef houdt meer dan wie dan ook van Europese avonden – hij wisselt dan vaak een zitje in de dug-out voor een plaats onder de lat. “Een mooie kans om mij te tonen, ja. Ik heb hier ook nog een contract, dus het spreekt voor zich dat ik mijn uiterste best blijf doen”, klonk hij plichtsbewust. “Leuk dat er nog aan mij gedacht wordt en de coach vertrouwen in mij heeft”.

“Het is jammer van die tegengoal natuurlijk. Daarbuiten heb ik enkel een fantastisch schot van de middenlijn moeten pakken”, deed de Antwerpenaar ons toch lachen. “Het was fijner geweest om de 0 te houden, maar het resultaat is uiteraard het belangrijkste vandaag”, trok de bijna dertiger als vanouds de clichédoos open.

Nieuw vandaag in de Gentse defensie was Japanner Tsuyoshi Watanabe – wat een aangename kennismaking, zeg. “Hij heeft zich goed ingewerkt en het was mooi meegenomen dat hij direct bij de groep kon aansluiten. Het gaat zeer vlot met hem – een goede aanwinst.” (RG)