KAA Gent introduceert stadiontoegang met handpalm

KAA Gent introduceert stadiontoegang met handpalm

KAA Gent participeert in een baanbrekend proefproject: samen met Perfect-ID testen we innovatieve toegang tot het stadion met een handpalm-authenticatiesysteem. Op zondag 29 oktober wordt het systeem voor de wedstrijd tegen Standard uitgetest door de leden van de Young Business Club van KAA Gent. 

Met een vernieuwend proefproject wil KAA Gent testen starten om de fanervaring naar een nieuw niveau te tillen door de introductie van Perfect-ID's geavanceerd Palmki handpalm-authenticatiesysteem. Dit visionaire proefproject, waarin Palmki wordt getest in samenwerking met StarNet voor het verbeteren van de toegangsprocedure, zal de Young Business Club-members de mogelijkheid bieden om via een speciale 'Fast Lane' binnen te gaan in het stadion, en dat alles met behulp van hun handpalm. Het is de eerste keer dat een Pro League-club in België deze innovatieve technologie test.

Marc Strackx, Directeur van Perfect-ID, toont zijn enthousiasme over deze samenwerking: "We zijn verheugd om samen te werken met KAA Gent en StarNet om dit proefproject te kunnen testen. Palmki's handpalm-authenticatie biedt een veilige, snelle en innovatieve methode om fans een vlotte en efficiënte toegang te verschaffen. Dit proefproject zal ons helpen begrijpen hoe fans reageren op deze baanbrekende technologie. Op basis van de resultaten en de feedback kan er verder onderzocht worden hoe de technologie het best geïntegreerd kan worden in voetbalstadions.”

“In onze voortdurende zoektocht naar meer comfort voor onze toeschouwers en geïnspireerd door de nieuwe wet “Veilig Voetbal” gingen we op zoek naar een innovatieve technologie om toeschouwers op een vlotte en veilige manier de toegang tot het stadion te verlenen. We zijn verheugd daarvoor met Palmki een Vlaamse partner te hebben gevonden. Daarnaast is de inbreng van de verschillende academische partners in dit project voor KAA Gent heel belangrijk omdat we dit willen laten verlopen in het grootst mogelijke respect voor privacy en GDPR." - Dirk Piens, directeur organisatie KAA Gent.

Eddy Muylaert, CEO van StarNet, ziet deze samenwerking als een kans om de weg vrij te maken voor een handigere en efficiëntere toegangsprocedure bij voetbalstadions: “Met veel enthousiasme werken we mee aan dit innovatieve project om de toegangscontrole in voetbalstadions verder te optimaliseren met oog op de toekomst. Dit zal de supporters een snelle en efficiënte toegang tot het stadion bieden en tevens alle verdere persoonlijke controles vermijden. Als marktleider en trouwe partner  van KAA Gent kijken we uit naar een positieve samenwerking met Perfect-ID om aan de hand van deze technologische vooruitgang de fan experience te verhogen.”

Het systeem wordt zondag 29 oktober voorafgaand aan de wedstrijd tegen Standard verder toegelicht op een persconferentie om 16.30u in de perszaal van de KAA Gent Arena. Na de persconferentie volgt ook een demonstratie.


#COBW