De Panda wint de eerste Buffalo Cup

De Panda wint de eerste Buffalo Cup

Vandaag vond de ontknoping van de Buffalo Cup plaats in Nieuw Gent, de buurt van de Ghelamco Arena. De klas van De Panda won de eerste Buffalo Cup en vertegenwoordigt eind mei KAA Gent op de eerste Pro League Scholen Cup.

De Buffalo Cup is een scholencompetitie voetbal voor kinderen uit het lager onderwijs en wordt in 2015 voor de eerste keer georganiseerd. De focus ligt op gezondheid, creativiteit, maatschappelijk engagement, sportieve resultaten, fair-play en respect. Met de Buffalo Cup willen we zowel op als naast het veld scoren.

Aan de eerste editie namen vier scholen deel uit Nieuw Gent: Sint-Paulus De Deijnestraat, Sint-Paulus Rerum Novarum, BuLo Sint-Jozef en De Panda. Vandaag konden de verschillende klassen nog punten scoren op gezondheid, creativiteit, sportieve resultaten, fair-play en respect. De afgelopen weken werden verschillende buurtgerichte acties op poten gezet door de verschillende klassen.

De ochtend ging van start met een opwarming voor alle deelnemers. Vervolgens werd een gezondheidsmarkt georganiseerd in de refter van lagere school Sint Jozef. Elke klas presenteerde er zijn gezond ontbijt dat door hen voorbereid was. De klassen deden het uitzonderlijk goed en hielden het vooral gezond! De klassen van Sint Paulus scoorden het best op het vlak van gezondheid.

Na afloop van de gezondheidsmarkt werd met de verschillende klassen een gezond lunchpakket samengesteld. Dit gebeurde in samenwerking met het wijkgezondheidscentrum Nieuw Gent, de Buffalo Cup brooddozen werden gevuld met allerlei lekkere, gezonde ingrediënten.

Kort na het samenstellen van de lunchpakketen trokken de verschillende klassen als echte supporters naar hun stadio: de voetbalaccommodatie van H.T. Zwijnaarde.  Ze waren er helemaal klaar voor en dat heeft de buurt geweten! We werden er opgewacht door Schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd Elke Decruynaere.

Op het terrein van H.T. Zwijnaarde werd het sportieve luik afgewerkt, de verschillende klassen namen het tegen elkaar op in voetbalwedstrijden. Dit onder het goedkeurend oog van de scheidsrechters van het KAA Gent referee ambassador project. Tijdens deze wedstrijden konden de klassen punten sprokkelen voor het sportieve en fair-play/respect klassement. De klas die het sportieve luik naar zijn hand wist te zetten waren de klassen van Sint Paulus. De verschillende supportersgroepen lieten tijdens de wedstrijden opnieuw van zich horen, dit was ook nodig want met hun supportersinitiatieven (spandoeken, liedjes,…) konden ze punten verdienen voor het klassement creativiteit, dat uiteindelijk gewonnen werd door de klas van De Panda.

Na afloop van de wedstrijden volgde de prijsuitreiking. Het was erg spannend alle klassen deden hun duit in het zakje, er waren geen verliezers. Elke klas wist in één van de klassementen de overwinning te behalen en de deelnemers ontvingen uit de handen van voorzitter van Voetbal in de stad, Resul Tapmaz, een sjaal van KAA Gent als beloning voor hun inzet. De klassen die als eerste eindigden in één van de deelklassementen werden bovendien uitgenodigd voor de thuiswedstrijd van KAA Gent vs Charleroi.

De eindoverwinning werd behaald door de klas van De Panda. Zij verzamelden de meeste punten, verspreid over de vijf klassementen. Ze ontvingen de felbegeerde Buffalo Cup uit handen van Schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport Resul Tapmaz, die de ploegen met plezier een hart onder de riem kwam steken.

Hoedje af voor alle kinderen, leerkrachten, brugfiguren, medewerkers van het wijkgezondheidscentrum,… voor de inzet! Nieuw Gent en KAA Gent we like!