Elfi Maass verlaat Gent voor Heerenveen

Elfi Maass verlaat Gent voor Heerenveen

De Amsterdamse Elfi Maass voetbalt komend seizoen niet meer aan de Schelde en Leie. Na één jaartje in Gent keert de middenveldster terug naar Nederland. Daar komt ze volgend jaar uit voor Heerenveen. Maass ontpopte zich vrijwel meteen als certitude in de basis. In 28 wedstrijden liet ze de netten 2 keer trillen, even vaak gaf ze de beslissende pass.

"Mijn tijd bij Gent is voor mij als speelster en als persoon zeer waardevol en leerrijk geweest", opent Elfi. "Aan het begin van het seizoen heb ik mijn draai moeten vinden in een voor mij compleet nieuw team. Ook de andere cultuur was even aanpassen. Ik ben blij dat dit gelukt is en ik ben dankbaar voor het afgelopen seizoen als Buffalo."

"Als jongste team in de Lotto Super League hebben we dit seizoen echt mooi voetbal laten zien. Daarmee hebben we ook meermaals topteams verrast", blikt Elfi vol trots terug. "Over mijn evolutie als speelster ben ik ook tevreden. Ik ben de coach dankbaar voor het vertrouwen. Ik hoop volgend seizoen mijn bagage uit Gent mee te nemen naar mijn volgende club om zo nog constanter op mijn beste niveau te presteren."

"Met Elfi hadden we een ´echte´ Nederlandse in de ploeg die steeds recht voor de raap was. Daardoor wist iedereen wat je aan haar had", vertelt coach Jorn Van Ginderdeuren. "Vooral haar vista en passing waren van toegevoegde waarde voor onze ploeg. Ik wens Elfi veel succes bij haar nieuwe team in Nederland. Het voetbal dat ze daar spelen past volgens mij bijzonder goed bij haar profiel."