💬 Reacties na KAA Gent - Standard

💬 Reacties na KAA Gent - Standard

Speeldag 12 - Jupiler Pro League - 29-10-2023 om 18:30 u

No Roef, no party. Op twee foutjes na was onze coach tevreden over de eerste 45 minuten. In de tweede helft ging het moeilijker, maar daar hoor je ons niet over klagen. We luisterden naar de analyse van Hein Vanhaezebrouck, Hugo Cuypers en Davy Roef.

Hein Vanhaezebrouck: "De eerste helft was geweldig en dan was er nog Roef"

Tarik Tissoudali: "We hadden alles onder controle"

Vintage Tarik vandaag – wat straalde hij op zijn slippers in de mixed zone. “Het kan altijd beter, maar mijn allerbeste vorm zit zeer dichtbij”, was de spits hoopvol. Heel het stadion had dat gevoel. “Bij momenten toch”, corrigeerde het zelfkritisch stemmetje in hem. “Die bal op de lat was al een voorproefje.”

Op het scorebord schitterde zijn naam twee keer. “Terecht, ik heb de eerste goal teruggezien en dat is gewoon een goal van mij, toch? (lacht) Het was echt geen owngoal, schrijf hem maar op mijn naam. Even aanpassen”, maande de Nederlandse Marokkaan een journalist al lachend aan.

De bijna 17.000 supporters zagen in de eerste helft het beste Gent van het seizoen, zeker die 20 minuten voor rust waren geweldig. “Het leek alsof ik voor City speelde: tiki-taka”, was de creatieveling lichtjes euforisch. “Zo zie je: als wij ruimte krijgen en gedurfd voetballen, halen we een hoog niveau. We hadden alles onder controle en het stond dan vrij snel 3-0.”

Dé man van de match was Davy Roef – zijn maatje gunde het hem. “Maar je gaat ons allebei een 8 geven, hé?”, lachte hij de pers toe. “Nee, ik gun het hem van harte. Geen idee hoe hij al die penalty’s pakt, eerlijk gezegd. Op training merk je wel dat hij veel kwaliteiten daaromtrent heeft. Ik denk dat hij lichaamshouding goed kan inschatten. Hij valt je als strafschopnemer nooit lastig, maar weet verdomd goed wat hij doet. Ik ben heel blij voor hem en hij bewijst dat hij een topkeeper is.”, gooide onze nr. 10 bloemetjes naar de bescheiden goalie. (RG)

Davy Roef: "Wat bestuderen, wat lezen en een snuifje geluk"

No Roef, no party! De held van de avond. “Ja, ik denk dat het niet anders kan met twee gepakte strafschoppen. Maar als je onze teamprestatie voor rust bekijkt, dan zijn alle spelers helden”, wist hij de toegegooide lof te minimaliseren. “De coach zei al tijdens de rust dat het de beste eerste helft van het seizoen was.”

De vraag van 1 miljoen: hoe doet hij dat toch altijd, al die penalty’s pakken? “Wat bestuderen, wat lezen en een snuifje geluk”, klonk het als een of ander simpel recept van een lekker gerechtje.  “Ìk denk dat ik misschien deze week met Euromilions zal meespelen”, grijnsde de Antwerpenaar. Hoort lang wachten er ook bij? “Ja, maar ik ga hier niet al mijn geheimen uit te doeken doen hé, grijnsde de goalie. Terecht. “De tweede penalty is natuurlijk een mentaal spelletje”, wat de doelman overtuigend won. “Laat me duidelijk wezen, als ze schitterend getrapt zijn, heb je geen schijn van kans.”

En zo scandeerde heel het stadion zijn naam: Roef, Roef, Roef. “Dat is fijn en doet wel deugd ja. Of ik soms cadeaus krijg van supporters? Neen, maar misschien moeten jullie dat eens lanceren”, lachte de 29-jarige. “Maar ze zijn me duidelijk nog niet vergeten en ik hoop dat ik ze met een glimlach naar huis heb kunnen laten gaan.” (RG)


#COBW #GNTSTA #JPL