KAA Gent Ladies leiden zure nederlaag tegen Standard

De thuismatch tegen Standard was een rechtstreeks duel voor de vierde plaats in de Lotto Super League. Coach Jorn Van Ginderdeuren moest wel puzzelen door de schorsing van Gaëlle Nierynck. Rkia Mazraoui ontbrak wegens ziekte.

De Rouches namen de beginfase voor hun rekening en net wanneer de Ladies het evenwicht herstelden, kon Standard de 0-1 tegen de touwen prikken. Tien minuten later kwam Standard op 0-2. Het eerste schot werd nog gekeerd, maar uit de rebound scoorden de bezoekers toch. Voor de rust werd het ook nog 0-3 na een vrije trap die doelvrouw Riet Maes net niet uit de winkelhaak kon slaan.

Een potiger Gent vatte de tweede helft met hernieuwde moed aan. De Buffalo’s herstelden het evenwicht in de match, maar scoren lukte niet. Een kwartier voor affluiten lukte Standard nog een vierde goal. De Ladies konden via een voorzet van Fleur Van Daele en de hulp van een Luiks been nog een eerredder scoren. 1-4 was het zure resultaat.

Veel overgave en strijd maar geen punten voor de KAA Gent Ladies die evenwel blijven meestrijden om de Play-off 1 plaatsen. Volgende week trekt blauw-wit naar Leuven waar een match tegen de leider in de Lotto Super League wacht.