Doelpuntenfestijn eindigt in Leuvense zege

Doelpuntenfestijn eindigt in Leuvense zege

Onze Ladies hebben het leider Oud-Heverlee Leuven knap lastig kunnen maken in de eigen Chillax Arena. Kapitein Nia Elyn opende al vroeg de score in een intense wedstrijd die eindigde op 3-4. Onze Buffalo's weerden zich als duivels in een wijwatervat maar de bezoekers nemen de punten wel mee naar Leuven.

Na het verlies in en tegen Standard voerde coach Jorn Van Ginderdeuren twee wissels door in zijn basiself. Amber Maximus en Elfi Maass werden vervangen door Karlijn Helsen en Jenna Van De Keere. Zij moesten mee het aanvalsgeweld van OHL proberen opvangen.

Het was evenwel blauw-wit dat zich meteen aanvallend toonde. Aanvoerster Nia Elyn kon na mistasten van de Leuvense goalie een corner van Emma Van Britsom in doel knikken. Een kwartier lang had Leuven het zeer lastig met het blok dat Van Ginderdeuren neergepoot had. Toch zette de leider in de Lotto Super League nog voor de rust orde op zaken. Zomers kon eerst een hoekschop in doel werken. Niet veel later knalde diezelfde Zomers de 1-2 via de onderkant van de dwarslat voorbij goalie Riet Maes. Vlak voor de koffie ontbond Red Flames Marie De Truyer haar duivels rond de grote rechthoek. Door een bos van speelsters vond ze toch nog een gaatje om de 1-3 knap binnen te schieten.

Na de pauze leek de partij even gespeeld nadat Janssen de 1-4 kon binnen leggen. Maar dat was buiten onze Buffalo's gerekend. Eerst mocht onze kapitein nog eens vieren na een hoekschop. Met nog twintig minuten op de klok buffelde ze een strakke corner van Van Britsom aan de eerste paal binnen. Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd zette Fleur Van Daele zich goed door. Haar voorzet die al dan niet over de achterlijn was, belandde via Biesmans in doel. De stand was 3-4 en plots was alles weer mogelijk. Onze Ladies probeerden nog maar de gelijkmaker forceren lukte niet meer. Doelvrouw Maes moest wel nog gepast tussenkomen op een Leuvense tegenstoot. Dit deed ze overigens meermaals in de tweede periode.

Zeven doelpunten resulteren uiteindelijk in een Leuvense zege. Onze Ladies maakten het de leider zeer moeilijk maar punten afsnoepen lukte net niet. Nu volgt een interlandbreak waarna de Slag om Vlaanderen wacht. Het wordt al de vierde confrontatie van dit seizoen met blauw-zwart. In de competitie konden de Bruggelingen onze Buffalo's nog geen punten ontnemen.